Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kütahya'ya Gelecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kütahya'da 118 milyon lira yatırım bedelli 21 tesisin temel atma ve açılış törenine katılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Eroğlu, program kapsamında ilde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından inşa edilecek 14 adet tesisin, Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

Ayrıca Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilen 5 adet tesisin, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

- 118 Milyon liralık 21 tesis

Eroğlu, Zafer Meydanı'nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Simav Yağmurlar, Gediz Yunuslar, Tavşanlı Kayı Barajları Depolama Tesisi, 6 adet sulama tesisi ve 5 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak Toplu Koruma Ekip Binası, İlk Müdahale Ekip Binası, Orman Bölge Müdürlüğü İdari Binası ve Çavdarhisar Yangın Acil Durum Ünitesi'nin temelini atacak.

Aynı törende DSİ tarafından yapımı tamamlanan Tavşanlı Doğanlar Barajı Depolaması ile 4 adet taşkın koruma tesisini ve DKMP tarafından tesis edilen 'Çamlıca Tabiat Parkı' kır lokantasını hizmete alacak.

Ayrıca Eroğlu, Kütahya'da 10 aileye gelir getirici tür sertifikası, 10 aileye de Orköy sertifikası verecek.

- Kurak araziler suyla buluşacak

Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 72 bin 480 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca 3 ilçe, 6 mahalle,15 köy ve 40 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacağı bildirildi.

Eroğlu, açılış ve temel atma törenlerinin ardından Zafer Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte iftar yapacak.

Kaynak: AA