Niğde'deki 'Koku' Paniği

Vali Peynircioğlu: 'Kokuya neden olan atığın, uçucu organik bileşikler, petrol türevi maddeler ve birçok organik türde kimyasal maddeden oluştuğu belirlenmiştir'.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, 27 Haziran'da kentte hissedilen kötü kokunun, Kızılca Deresi'ne izinsiz bırakılan atıktan kaynaklandığını bildirdi.

Peynircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kirliliğe sebep olanların tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için ilgili birimlerce çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Kızılca Deresi bitiminde tespit edilen, kirliliğe neden olan ve dereye izinsiz bırakılan kimyasal maddeden alınan numunelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Referans Laboratuvarına gönderildiğini dile getiren Vali Peynircioğlu, 'Kokuya neden olan atığın, uçucu organik bileşikler, petrol türevi maddeler ve birçok organik türde kimyasal maddeden oluştuğu belirlenmiştir.' ifadelerini kullandı.

- Temizlik çalışmaları başlatıldı

Söz konusu olumsuzluğun giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü aktaran Ertan Peynircioğlu, şunları kaydetti:

'Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarının gözetiminde, Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim görevlilerinin teknik desteğiyle, Niğde Belediyesi ekiplerince temizlik çalışmalarına başlandı. Yapılan araştırmalar ve elde edilen bulgular neticesinde çevre kirliliğine sebebiyet veren kişi veya kişiler hakkında adli işlemler Niğde Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülecek.'
Kaynak: AA