Keçiören'in Sanatkar İmamı

Başkentte imam Recai Özsoy, hat ve resim sanatı ile uğraşıyor, çivi ve telin buluştuğu filografi sanatını icra ediyor Özsoy: '31 yıldır imamlık yapıyorum. Bunca zaman farklı bir imam profili çizsem de insanlar bana sempatiyle yaklaşıyor'

ERTUĞRUL SUBAŞI - Başkentte bir cami imamı, sanatçı kişiliğiyle diğer imamlardan ayrılıyor. Keçiören'deki Gülbaba Camisi'nde imam hatip olarak görev yapan Recai Özsoy, hat, resim ve çivi ile telin buluştuğu filografi sanatını icra ediyor.

Özsoy, yaptıklarıyla meslektaşlarından farklı bir imam profili çiziyor. Resimle uğraşan Özsoy, çivi ve telin buluştuğu filografi sanatını da başarıyla gerçekleştiriyor. Hattat da olan Özsoy'un, boyu 152, eni 117 santimetre olan el yazması Kuran-ı Kerim çalışması da bulunuyor.

AA muhabirine açıklama yapan Özsoy, mesleğini icra ederken yaptığı çalışmaların cami cemaati tarafından takdirle karşılandığını söyledi. Özsoy, diğer meslektaşlarından farklı bir imam olsa da cemaatin büyük bölümünün olumlu tepkisiyle karşılaştığını kaydetti.

- Üniversiteyi bitirmeden ayrıldı

Özsoy, Gazi Üniversitesinin resim bölümünde bir süre okuduğunu ancak bitirmeden ayrıldığını belirterek, buna karşın resim yapmayı bırakmadığını, çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Resim çalışmalarını caminin altında atölye olarak kullandığı yerde değil de Haymana'daki evinde gerçekleştirdiğini anlatan Özsoy, çiftçilik de yaptığını anlattı.

Bazı devlet büyüklerine tablolarını yaparak hediye ettiğini aktaran Özsoy, aynı zamanda öğrendiği hat sanatını da icra ettiğini dile getirdi. Özsoy, birbiriyle bağlantılı olarak üçüncü bir sanat dalı olan filografiyi de öğrendiğini ve bu konuda çalışmalar yaptığını söyledi.

Çivi ve tel ile yapılan filografiyi de başarılı şekilde gerçekleştirilen Özsoy, filografi ile hat sanatının birbirini tamamladığını belirtti.

Kur'an öğreticiliği de yapan Özsoy, 31 yıldır imamlık görevini icra ettiğini, bunca zaman farklı bir imam profili çizse de insanların kendisine sempatiyle yaklaştığını söyledi.

Özsoy, 2009'da başlayıp 2011'de tamamladığı, bir sayfasının boyu 152, genişliği 117 santimetre ve açıldığında 3 metrekare olan, 150 kilogram ağırlığındaki el yazması Kur'an-ı Kerim'i de görevli olduğu camide himaye ediyor.

Çalışmalarını geçen yıl sergilediğini ifade eden Özsoy, gelecek yıl yeniden sergi açmayı düşündüğünü kaydetti.

Kaynak: AA