Kalkınma Bakanı Elvan, İstanbul'da Meydana Gelen Terör Saldırısını Değerlendirdi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda meydana gelen terör saldırısı hakkında, “Bizim için terör terördür, terörist teröristtir. Bugün bir grubu terörist olarak niteleyip, diğer başka bir grubu terörist olarak nitelememek çok yanlış bir yaklaşımdır” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Geleneksel Konyalılar İftar Programı”nda İstanbul’da meydana gelen terör saldırısını değerlendirdi. Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen iftar programına Lütfi Elvan’ın yanı sıra, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşma yapan Elvan, “İnsanlıktan nasibini almamış, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan teröristler, 41 vatandaşımızı katletti. Bu aziz millet, bu büyük devlet böyle saldırılara boyun eğecek değildir. Bu saldırılar bizim daha şok kenetlenmemizi sağlıyor. Bizim terörle mücadele azmimizi daha da arttırıyor” şeklinde konuştu.

“BİZİM İÇİN TERÖR TERÖRDÜR, TERÖRİST TERÖRİSTTİR”

Terörle mücadele konusunda müttefik devletlerin de olumlu adımlar atacağına inandığını kaydeden Elvan, “Emin olun, bu mücadeleden son teröristi de yok edinceye kadar vazgeçmeyeceğiz. Bizi diğer ülkelerden de aynı kararlılığı bekliyoruz. Sağ olsunlar hepsi kınadı. Ama kınamak yetmiyor. İcraatta da aynı tavrı göstermek lazım. Zira bu örgütlerin ne dini, ne imanı, ne de ırkı var. Her an her yerde ortaya çıkabilir. Bunlara karşı başarılı olmak için topyekun mücadele şart. Ama birini ayırıp, ‘Bu iyi, diğeri kötü’ demek doğru bir yaklaşım değil. Bizim için terör terördür, terörist teröristtir. Bugün bir grubu terörist olarak niteleyip, diğer başka bir grubu terörist olarak nitelememek çok yanlış bir yaklaşımdır. Bu konuda özellikle müttefiklerimizin inşallah önümüzdeki günlerde doğru adımlar atacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarına teşekkür eden Elvan, şunları söyledi:

“İstanbul dışında da bir takım bölücü terör örgütlerinin faaliyetleri oldu. Bu çerçevede şehit olan kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu mübarek Ramazan ayında bölücü terör örgütüne karşı mücadele gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, emniyet mensuplarına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.”

Konuşmasını tamamlamasının ardından Elvan’a tablo hediye edildi.
Kaynak: İHA