İzmir'de Huzur Operasyonu

Kent genelinde yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 52 kişi ile üzerinde uyuşturucu madde bulunduran 18 kişi yakalandı.

İzmir'de 80 polisin katılımıyla gerçekleştirilen 'huzur operasyonu' kapsamında, çeşitli suçlardan aranan 52 kişi ile uyuşturucu madde bulundurduğu gerekçesiyle 18 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kent genelinde gün boyu denetimler yapıldı. Vatandaşların sıkça gittiği umuma açık yerler ve eğlence mekanlarının bulunduğu sokaklar dönük 'huzur operasyonu'na atlı polisler, motosikletli yunus timleri, kokuya duyarlı köpeklerle 860 polis katıldı.

Denetimlerde 3 bin 41 şahsın Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yapıldı, 350 araç ile 46 motosiklet kontrol edildi. Hacizli olarak arandığı tespit edilen bir araç ile çalıntı olarak arandığı tespit edilen 6 motosiklet ilgili birimlere teslim edildi. 5 motosiklete ise cezai işlem uygulandı.

Çeşitli suçlardan aranan 52 kişi ile üzerinde uyuşturucu madde taşıyan 18 kişi yakalandı. Yapılan üst aramalarında biri ruhsatsız biri kurusıkı olmak üzere iki silah ele geçirildi.
Kaynak: AA