İşte o teröristler

Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan terör saldırısının perde arkası aralandı.

İşte o teröristler
İşte o teröristler
DAEŞ, Rakka'dan 3 ölüm timini İstanbul'a yolladı. Bunlardan ikisi yakalandı. Üçüncü TİM ise önceki akşam bir taksiyle Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı'na ulaştı. Ellerinde Kaleşnikof, üzerlerinde de mont vardı. Bu durum polisin gözünden kaçmadı. Panikleyen cellatlardan biri, geliş katına inip dehşet saçtı. Aynı anda diğer iki terörist de THY Business Class ile THY check-in bankolarının bulunduğu alana saldırdı. Polis canilere ateş açtı. Köşeye sıkışan hainler kendilerini patlattı.....

Türkiye, yine kalleşlerin kanlı yüzüyle karşılaştı. Terör örgütü DAEŞ, önceki akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'nı hedef aldı. 3 canlı bombanın gerçekleştirdiği kalleş saldırıda 10'u yabancı 41 kişi hayatını kaybederken, 239 kişi de yaralandı. Soruşturmadaki ilk bulgulara göre, teröristlerin hedefi toplu katliam yapmaktı. 3 teröristin saldırı için Suriye'nin Rakka kentinden İstanbul'a gönderilen 3 timden biri olduğu anlaşıldı. Her şey, DAEŞ'in Rakka'dan büyük bir terör saldırısı için İstanbul'a 3 tim göndermesiyle başladı. İstanbul Emniyeti'ne 2 hafta önce gelen istihbarat üzerine 'Özel Kuvvetler Birimi'nde özel eğitim alan teröristlerden üçü Çeçenistanlı Bekhan Alim H. ve Zelimhan A ile Türk vatandaşı Fuat G., Pendik ve Başakşehir'de 18 Haziran'da yakalandı. Kaldıkları evlerden canlı bomba yelekleri çıkan ve Taksim'de düzenleneceği düşünülen LGBTİ yürüyüşünü kana bulamayı hedefledikleri ortaya çıkan 3 terörist tutuklandı.

MERSİN POLİSİNİN DİKKATİ YAKALATTI

Polis, cezaevine gönderilen teröristlerin şifrelerini çözmeye çalışırken, Mersin polisinden bir ihbar geldi. İhbarda, 'Tarsus'ta yol çalışması yapan karayolları ekiplerini polis zannederek içerisinde 2 canlı bomba yeleğinin bulunduğu çantayı yol kenarına atarak kaçan 2 DAEŞ üyesi, İstanbul'a giriş yaptı' denildi. Bunun üzerine polis, 2'si Iraklı canlı bomba ile onlara destek veren 4 şüpheliden oluşan ikinci timi, Sancaktepe'de yakaladı. Çalışmalarını yoğunlaştıran polis, her yerde üçüncü timi aramaya başladı. İşte o tim, önceki gece Atatürk Havalimanı'nda ortaya çıktı. 3 canlı bomba, önceki akşam saat 21:22'de taksiyle havalimanına ulaştı. Hainler, Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı'nda yürüme mesafesindeki bir noktada taksiden indi. Sıcak havaya rağmen üzerlerindeki canlı bomba yeleğini gizlemek için mont giyen teröristler, vatandaşların ve polis A.B.'nin dikkatini çekti. Havalimanı Araştırma Büro Amirliği'nde görevli polis A.B., şüphe üzerine teröristleri takip etti. Teröristlerden biri, takip edildiklerini anlayarak diğer iki teröriste 'Takip ediliyoruz' dedi. Polisin yanlarına geldiğini gören teröristler de planlarının dışına çıkarak saldırıya gerçekleştirdi. Bir terörist, kendisini takip eden A.B.'yi otoparkın ikinci katında vurdu ve yaraladı. Ardından da geliş katına indi. Ancak terminale giremeden, havalimanı personelinin servis beklediği noktada kendini patlattı. Aynı dakikalarda diğer 2 terörist ise Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde D ve C giriş güvenlik noktalarındaki kapılara yöneldi. Kalleşler, kapılarda güvenlik kontrolü yapan görevlilere ateş etti ve terminale girdi.

HEDEFLERİ BÜYÜK KATLİAMDI

Teröristlerden biri, THY check-in bankolarının olduğu sağ tarafa, diğeri de THY Business Class yolcularının giriş yaptığı kapının bulunduğu sol tarafa koştu. Sağa giden terörist, gidiş katındaki merdivenlerden aşağı inerek geliş katındaki dış hat yolcularının çıkış yaptığı gümrük kapısına yöneldi. Elindeki Kalaşnikofla ateşe açarak ilerleyen terörist, burada kendisini patlattı. Diğer terörist ise 'kahraman polis' Y.D. tarafından etkisiz hale getirilince kendini patlattı. Olay yerinde saldırı öncesi keşif yaptıkları tespit edilen teröristlerin, onlarca yolcuyu rehin alıp, toplu katliam yapmayı hedeflediği iddia edildi. Giydikleri mont nedeniyle polis tarafından fark edilen kalleşlerin, saldırıyı planlarının dışına çıkarak gerçekleştirdiği belirlendi.

TERÖRİSTLER YABANCI OLABİLİR

Canlı bombaların Adli Tıp'taki otopsi işlemlerinin bittiği ve 3 kalleşin belden yukarıdaki vücut bütünlüğünün bozulduğu ve kimliklerinin belli olmadığı belirtildi. Olay anında kendilerini patlatan 3 canlı bombanın yabancı olduğu şüphesi güçlendi. Havalimanındaki kamera kayıtlarının geçmişe dönük inceleneceği kaydedildi.

TERÖRİSTİN FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞ

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı öncesinde teröristi takibe alan polis A.B.'nin, cep telefonuyla mont giymesinden şüphelendiği teröristin fotoğrafını çektiği ve amirine gönderdiği ortaya çıktı. Buna göre; amir polise 'Bu havada montla dolaşıyor. Araştıralım GBT soralım' dedi. Polis 'Ağabey hırsıza benziyor, takip mi etsek' yanıtı verdi. Amir 'Takip edin' dedi. İşte saldırıyla ilgili diğer detaylar:

Polis, üç canlı bombanın da Özbek uyruklu Dağıstanlı ve Rus pasaportlu olduklarını değerlendiriyor.

Teröristlerin Türkiye'ye 25 Mayıs'ta Atatürk Havalimanı'ndan giriş yaptığı belirlendi.

Aksaray'da Horhor Caddesi'nde ev kiraladılar ve bu sürede orada kaldılar. Olay günü taksiye Historia AVM önünden bindiler.

Teröristleri takip eden polisin eşinin hamile olduğu tespit edildi.

Üç teröristte de Kaleşnikof vardı.

Teröristleri havalimanına getiren taksici, 'Çekik gözlülerdi' diye konuştu. Taksici serbest bırakıldı.

Teröristlerde 2 Kaleşnikof, iki tabanca ve el bombaları bulundu. Saldırı 21.51'de gerçekleşti.

İşte o teröristler

1) Üç canlı bomba saat 21:22'de Dış Hatlar Gidiş Terminali'ne giriş yaptı. Üzerlerinde mont ve siyah şapka vardı.

İşte o teröristler

2) Bu sırada polis memuru A.B., montları nedeniyle dikkat çeken zanlıların fotoğraflarını çekip merkeze yolladı.

İşte o teröristler

3) Takip edildiklerini anlayan kalleşler, planlarının dışına çıkarak eylemi başlattı. Canlı bombalardan biri kendini dış hatlar geliş noktasında patlattı.

Geçmişte terör örgütü El Kaide üyeliğinden cezaevinde yatıp çıkan ve 3 yıldır da DAEŞ'in Suriye'deki gümrük sorumlusu olarak tanımlanan 'Ebubekir' kod adlı İlhami Balı'nın ismi her olayda gündeme geliyor. Atatürk Havalimanı'na saldıran teröristlerden birinin, Balı olabileceği iddia ediliyor.

Havalimanında yaşanan terör saldırısının şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı. Bir canlı bombanın kendisini patlattığı yerde delik oluştu.

İşte o teröristler

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından güvenlik en üst seviyeye çıkartıldı. Herkes, tepeden tırnağa arandı.

RUSYA-İSRAİL MESAJI MI?

Kalleş saldırı 'Hedef Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerine yönelik olabilir mi?' sorusunu akıllara getirdi. Çünkü saldırı saati, THY'nin İstanbul Tel-Aviv uçuşunun yolcu kabul bankosunun açılış saatine denk geliyordu. Yine polis Y.D. tarafından vurulan teröristin kendini patlattığı noktada da Rus Aeroflot Havayolları'nın bilet satış ofisi ve Moskova uçuşlarının chek-in bankosu vardı.

TERÖR UYARISI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medyada Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı anına ilişkin görüntülerin paylaşıldığını ve bu tür paylaşımların terör saldırısının amacına hizmet ettiğini açıkladı. BDK, kamuoyunda infial uyandıracak kasıtlı paylaşımların yasal sorumluluğunun bulunduğunu, bunların içinde 'retweetlerin' de olduğunu belirterek vatandaşları uyardı.

İNGİLİZ'DEN ŞOK İDDİA

Saldırı anında Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin girişindeki bir İngiliz, BBC'ye olay anını anlattı. Teröristlerden birinin X-Ray cihazına koyduğu çantanın patladığını belirten John adlı görgü tanığı, 'o bölge bir anda alev topuna döndü. Ne olduğunu anlayamadık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hayatımın en korkulu anlarıydı. Patlama sonrası silah sesleri geldi. Tuvalete kaçıp saklandım' dedi.

GENELKURMAY: LANETLİYORUZ

Genelkurmay Başkanlığı, Atatürk Havalimanı'nda 41 kişinin can verdiği hain terör saldırısını lanetledi. Yapılan açıklamada, 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nda alçakça ve hunharca gerçekleştirilen menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz' denildi.

HAVA TRAFİĞİ KİLİTLENDİ

Atatürk Havalimanı, terör saldırısının ardından 5 saat uçuşlara kapatıldı. Terör saldırısının gerçekleştiği saatlerde Atatürk Havalimanı'na inen uçaklardaki yolcular, saatlerce apronda beklemek zorunda kaldı. Türk Hava Yolları (THY) terör saldırısının ardından 340 seferini iptal ettiğini açıkladı. Saldırının ardından İstanbul'un üzerinde yaşanan uçak trafiği ise radarlara yansıdı.

İşte o teröristler

Türkiye, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısıyla sarsıldı. Ortaya atılan bir iddia ise 'İnsanlık ölmüş' yorumlarına yol açtı. Terör saldırısının ardından insanlar can derdindeyken taksicilerin fırsatçılık yaptığı iddiaları ortaya atıldı. Vatandaşlar, taksicilerin çaresiz yolculardan fahiş para istediklerini sosyal medyadan paylaştı. Bu paylaşımlarda taksicilerin kişi başı 200 liraya yolcu taşıdığı, sadece yabancı turistleri aldığı bilgisi yer aldı. Tepkilerin ardı arkası kesilmezken Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, iddiaları yalanladı: 'Patlama anında 3 arkadaşımız hayatını kaybetti. Canımızın derdine düşmüşken böyle bir şey olur mu?' İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ise şunları söyledi: 'Bu tip uygulamayla karşılaşanlar 444 15 23'ten bize ulaşsınlar. Gerekli işlemleri bizzat ben yapacağım. Bu alçaklıktır.' Öte yandan İzmir Barosu'na kayıtlı avukat Halil İbrahim Elmas, söz konusu iddialar üzerine taksiciler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İşte o teröristler

İstanbul'da 41 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı, Türkiye'yi kahretti. Tüm yurt, teröre tepki gösterdi. Başbakanlık, hain saldırının ardından bir gün ulusal yas ilan etti. Türkiye'deki ve dış temsilciliklerdeki Türk bayrakları yarıya indirildi. Ulusal yas en son Ankara Tren Garı'nda 100 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısından sonra ilan edilmişti.

İşte o teröristler

ÖLEN 41 KİŞİDEN 10'U YABANCI

İstanbul Valiliği saldırıda 10'u yabancı 41 kişinin öldüğünü açıkladı. Dün 13.00 itibariyle yapılan açıklamada şöyle denildi: 'Saldırıda 41 kişinin öldüğü belirlendi. 37'sinin kimliği tespit edildi. Bunlardan 10'u yabancı. Ölen yabancıların Suudi Arabistan, Irak, Tunus, Özbekistan, İran, Ukrayna, Ürdün vatandaşları olduğu öğrenildi. Bu yabancılardan üçünün aynı zamanda Türk vatandaşı olduğu da belirlendi.' Öte yandan saldırıda Ruslar'ın yaralandığı da kaydedildi...