Efsane Emniyet Müdürüne Veda

Bir dönemin ünlü isimlerini sorgulatan ve ’Babalar Operasyonu’ ile adını duyuran Emniyet Müdürü Atilla Aytek, Balıkesir’in Gönen ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Merhum Müdür Aytek’in tabutuna Türk Bayrağı ve ikinci başkanlığını yaptığı Gençlerbirliği forması asıldı.

Efsane Emniyet Müdürüne Veda
Babalar Operasyonu ile Türkiye’nin adını duyduğu Emniyet Müdürü Atilla Aytek, 70 yaşında kalp rahatsızlığına yenildi. Merhum Müdür Aytek’in cenazesi Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Çınarlı kırsal mahallesinden kaldırıldı. Evinin önünde helallik alınan Aytek’in tabutuna Türk Bayrağı ve ikinci başkanlığını yaptığı Gençlerbirliği takımının forması asıldı. Cenazesi omuzlarda taşınan Atilla Aytek’in cenazesine Balıkesir Emniyet Müdür Vekili Cemil Çalıcı ve Bandırma Emniyet Müdürü Haydar Kılıç katıldı.

Mahalle mezarlığının önünde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Aytek’in naaşı Çınarlı Mezarlığı’na defnedildi.

ATİLLA AYTEK KİMDİR

Atilla Aytek’in ismi 1980’li yıllarda yaptığı “Babalar Operasyonu” ile duyuldu. Kaçakçılık konusunda Atilla Aytek’in başında olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Daire Başkanlığı ile çok yakın koordinasyona başlayan MİT Kaçakçılık Şubesi, 9 Şubat’ta Dündar Kılıç, Behçet Cantürk, Vahit Kaynar ve Abuzer Uğurlu’nun sorguya alınması teklifini Genelkurmay Başkanlığı’na yapmış, teklifin uygun karşılanması üzerine gözaltına alınan ’babalar’, sorgulandıktan sonra Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi’ne sevk edilmişti.

Kaynak: İHA