Akdeniz'de Çöp Konteynerleri Temizleniyor

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki çöp konteynerlerini özel araç ve ekipmanları yardımıyla temizliyor.

Akdeniz'de Çöp Konteynerleri Temizleniyor
Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, rutin bakım ve temizlik hizmetlerinin yanı sıra güncel koşulların oluşturduğu sorunlarla da önleyici tedbirler alarak mücadele ediyor. Geçtiğimiz ay pilot mahallelerde yeni teknoloji ve tasarım ürünü hijyenik çöp konteynerlerini yerleştirmeye başlayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kent genelinde bulunan tüm konteynerlerini de özel araç ve ekipmanlarla donatılmış yıkama üniteleriyle temizliyor. Standart tipte olan konteynerleri kapalı kasasına alan özel yıkama aracı, basınçlı ve sıcak suyla her bir konteyneri birkaç dakika içerisinde temizliyor. Ayrıca konteynerler, evsel atıklar nedeniyle oluşabilecek larva ve zararlılara karşı da ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yaz aylarında bulaşıcı hastalık riskinin arttığına dikkat çeken Eş Başkanlar, “Bu nedenle yıl boyu periyodik olarak devam eden konteyner yıkama ve dezenfekte etme çalışmalarımızı yaz döneminde arttırıyoruz. Her ne kadar periyodik temizlik ve ilaçlama çalışmaları devam etse de çevre ve halk sağlığı için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Vatandaşlarımızın evsel atıklarını mutlak surette hava almayacak biçimde poşetleyerek konteynere atmalarını rica ediyoruz. Böylece atıkların bertaraf edilmesi sürecinde sağlık riskleri en aza indirilmiş olur. Başta çocuklarımız olmak üzere halkımızın sağlığı ve esenliğini önemsiyoruz" dediler.
Kaynak: İHA