YYÜ'de Mezuniyet Töreni

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi’nin 16. mezuniyet törenine katıldı.

YYÜ'de Mezuniyet Töreni
Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Taşyapan, mezuniyetlerini kutladığı genç doktorlara, okuması da icrası da zor bir mesleğin temsilcileri olduklarını hatırlattı. İnsanoğlunun en kadim mesleklerinden biri olan doktorluğun zorluklarının, ileride iyi hizmetlerle kolay hale dönüşebileceğini belirten Vali Taşyapan, “İşiniz hem güzel, hem zor, zor olduğu kadar da önemli bir iştir. Hepimiz insanız, akrabalarımız, çevremiz var. Doktorken bir taraftan da hastasınızdır. Bu ilişkiyi iyi anlayarak empati yapmanız gerekir. Doktorluk yaparken sizin en yakınınız olan babanız, başka bir doktorun elinde hastadır. Bu empatiyi ona göre kurmanız gerekir. Bu durum tüm meslekler için geçerlidir. ‘Gelen her kim olursa olsun bizim yakınımızdır’, böyle düşünürsek, yapmamız gerekenin en iyisini yapmanın yolunda oluruz” dedi.

Mezuniyet törenine katılan anne babaların gözlerinin, doktor çocuklarını görmekten dolayı dolu dolu olduğunu ifade eden Vali Taşyapan, “İnşallah o doktor çocukları ömürleri boyunca kendilerine dua getirirler. Hepimiz hayatın her döneminde bir şeylere muhtacız. Hiçbir şeye değilse de sevgiye, alakaya muhtacız. Bu alakayı, sevgiyi, hürmeti hastalarınızdan esirgemeyin. Bazen sıkıntıda kalabilirsiniz. Size kalbi kırık insanlar gelebilir. Bilinçli bilinçsiz hata da yapabilirler. Onları hoşgörün, onları birer anne babanız, kardeşiniz olarak değerlendirirseniz, gülümserseniz işinizi daha kolay kılabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Vali Taşyapan, lisans öğrenciliği sona eren genç doktorlara, kendilerini sürekli yenilemelerini, insana hizmet ettiklerini her zaman akıllarında tutmalarını tavsiye ederek, “Yüzüncü Yıl Üniversitemizde eğitim aldığınız için şanslısınız. Burada aldığınız köklü eğitim, inşallah ileride daha iyi yerlere gelmenize temel teşkil edecektir. Bu vesileyle başta doktorlarımızın anne ve babaları olmak üzere, onlara emeği geçen hocalarımızı, tıp fakültemizi, üniversite yönetimimizi tebrik ediyorum. Genç doktorlarımıza da hayatlarında mutluluk, huzur ve başarılar diliyorum. İnsanlık âlemine 60 doktor kazandırmak Van’ımıza nasip oldu. Bundan dolayı da gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, YYÜ’nün diğer alanlarda olduğu gibi tıp alanında da çok önemli bir yerde olduğunu belirterek, “Türkiye’de özel üniversiteler ve onların tıp eğitimleri de dâhil 14. sıradayız. Bu alkışlanmanın ötesinde bir başarıdır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi sadece bölge üniversitesi değil, ulusal değil, uluslararası bir üniversitedir” dedi.

Salonu dolduran velilere de seslenen Rektör Battal, “Bu sürecin en önemli kahramanları siz değerli velilerimizsiniz. Yatmadınız, uyumadınız, yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz; vatana, millete, insanlara hayırlı evlat yetiştirmek için. Çocuklarınıza vermiş olduğunuz destek, şefkat, merhamet ve özveri bugün mükemmel bir meyve olarak sizlere döndü. Bizler de öğrencilerimize Türkiye standartlarının üstünde bir eğitim verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Üniversite olarak, eğitim ve öğretimi önceliyoruz” diye konuştu.

Tıp eğitimini uzun bir maraton olarak nitelendiren Rektör Battal, “Sevgili öğrenciler, 6 yıl önce buraya geldiğinizde, ‘bu altı yıl nasıl geçer?’ diyerek dönüp ufka baktınız, zaman çok uzun geldi. Bu uzun maratonda gösterdiğiniz başarılardan dolayı sizleri kutluyor ve alkışlıyoruz. Bundan sonraki hayatınızda hepinizin mutlu ve başarılı olmanızı diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer de, 6 yılı birlikte geçirdikleri öğrencilerini tebrik ederek, mesleklerinde ve bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun olarak yaş kütüğüne plaket çakan Bedriye Bağçınar’a diploması ve hediyesi Vali İbrahim Taşyapan tarafından verilirken, dereceye giren diğer öğrencilerin de hediye ve diplomalarını almasıyla sona eren mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, diğer fakültelerin dekanları, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile mezunların aileleri katıldı.

Kaynak: İHA