Yetim Ve Öksüz Çocuklar Uçurtma Şenliğinde Buluşuyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını organize ettiği Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde yetim ve öksüz çocuklar, gökyüzünü şenlendirecek. “Yetim Gülerse Dünya Güler” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikte 1000 çocuk, piknik yapmanın keyfini de yaşayacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ile Adana İnsani Yardım Derneği’nin (ADYAR) birlikte organize ettiği 6’ncı Geleneksel Uçurtma Şenliği, 4 Haziran günü saat 15.00’da Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. Adana, Ceyhan, Kozan ve Kahramanmaraş’taki Sevgi Evleri’nde yaşayan öksüz ve yetim çocuklar, belediye görevlileri tarafından ücretsiz dağıtılacak rengarenk uçurtmaları gökyüzüne yükseltecek. Uçurtma uçurma heyecanını doyasıya yaşayacak çocuklar, yiyecek ve içecek ikramlarıyla piknik yapma keyfini de tadacak. Çocuklar, animatörlerle birlikte müzik eşliğinde dans edip, güzel bir gün geçirmenin mutluluğuna erişecek.

Şenliğin sürekliliğini sağlamak adına kampanya yürüten ADYAR, hayırseverlerden bağış da kabul edecek. Cep telefonlarından 5 liralık SMS bağışı için “YETIM” yazıp 3072’ye göndermek yeterli olacak. Ayrıca dileyen hayırseverler, bir çocuk için 100 lira sponsorluk desteği de verebilecek.
Kaynak: İHA