Yargı Şehitlerinin İsmi Bu Parkta Yaşayacak

Şehit oğlunun isminin verildiği parkın açılışına katılan Hakkı Kiraz, "Sözün bittiği yerdeyiz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bir Murat, bir Mehmet Selim gider, binlerce Mehmet Selimler ve Muratlar gelir arkalarından" dedi.

Yargı Şehitlerinin İsmi Bu Parkta Yaşayacak
Çankırı Adliyesi’nin arka kısmında bulunan mezbelelik alan parka dönüştürüldü. Parka Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un isimleri verildi.

Parkın hemen yanına oluşturulan alan ise hakim ve savcılar ile diğer adliye personelinin sebze yetiştirebileceği bir hobi bahçesine dönüştürüldü.

Parkın açılışına, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş, bürokratlar, işadamları, siyasetçiler ve vatandaşlar ile Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un yakınları katıldı.

HOBİ BAHÇESİ SPONSORLARIN DESTEĞİYLE AÇILDI

Açılışta konuşan Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, adliye personellerinin stres ve sıkıntılarını atmaları amacıyla oluşturduklara parka yargı şehitlerinin ismini verdiklerini anlattı.

Kaya, 3 dönümlük alana inşa edilen alanda adliye personellerinin rahat bir nefes almalarının yanında sebze yetiştirebilecekleri bir hobi bahçesi de bulunduğunu kaydetti.

Parkın inşasında hiçbir devlet ödeneği bulunmadığını aktaran Kaya, tüm giderleri sponsorlar aracılığıyla karşıladıklarını dile getirdi. Kaya, emeği geçenlere teşekkür etti.

"EĞER SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUAT"

Açılışta konuşan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz da hazırlanan parka oğlunun ismini verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kiraz, "Sözün bittiği yerdeyiz. Ne desek boş. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. İfade ettiğim gibi artık sözün bittiği yerdeyiz. Eğer söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bir Murat, Bir mehmet Selim gider, binlerce Mehmet Selimler ve Muratlar gelir arkalarından" diye konuştu.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’un babası Hamit Uzun da emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından park yapımında emeği geçenlere plaket verildi.

Daha sonra açılışı yapılan tesisler gezildi. Açılış çeşitli ikramlarla sona erdi.
Kaynak: İHA