Ümraniye Belediye Başkanı Can Açıklaması 'Hitler'in Yaptıklarını, Fırınlarda Yaktığı Yahudileri Bilmeyen Mi Var'

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Hitler’in yaptıklarını bilmeyen mi var. Fırınlarda yaktığı Yahudileri bilmeyen mi var. Utanmadan bir de Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptıramadıklarını bu konuyu gündem yapıyor bazı ülkeler” diyerek Almanya Parlamentosu’nda sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin kabul edilen yasa tasarısına tepki gösterdi.

Ümraniye Belediyesi ’2 Bina 4 Hizmet’ adı altında 4 kurumun açılışına imza attı. Ümraniye Mehmet Akif Mahallesi’nde 2 Bina 4 Hizmet projesi adı altında gerçekleştirilen Muhtarlık Binası, Bilgi Evi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Birimi açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın da katıldığı açılışta Ümraniye Mehmet Akif Mahallesi sakinleri yeni hizmet binalarına kavuştu. Başkan Hasan Can konuşmasında Almanya’nın ’Ermeni soykırımı’ iddialarına sert tepki gösterdi.

“12 SENE ÖNCE İNSANLAR BURADAN YÜRÜMEYE KORKARLARDI”

Açılışta konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “10-12 sene evvel Tatlı Su Mahallesi, Şerif Ali Bölgesi ve Mehmet Akif Mahallesi’nin büyük bir kısmı tarlaydı. Akşam hava karardıktan sonra insanlar buradan geçmeye korkarlardı 12 sene evvel. Ama şimdi milyon dolarlara satılan dairelerin olduğu, prestijli mekanların olduğu bir ilçe, bir mahalle haline geldi. Bunların durduk yere olduğunu mu zannediyorsunuz siz. Bugün Türkiye’de kentsel dönüşümde örneği olmayan ilçe neresi derseniz bilesiniz ki ikinci bir örneği olmayan ilçe Ümraniye Belediyesi’dir. 295 bin adet yapı stoku olan bir ilçeyiz. Bunların 50 bin tanesi iş yeri geri kalanı ise konut. Bu 265 bin adet konutun 165 bin tanesi de bizim zamanımızda yapılmıştır. Yani etrafta gördüğünüz binaların yüzde 56’sı bizim zamanımızda yapıldı. Üstelik bir tane bile kaçak yapı yoktur içlerinde. Bir tane kuralı aykırı bina yoktur. Geçmişte yapılanları bir kenara koyalım, bizim yaptıklarımızı söylüyorum” dedi.

“HİTLER’İN YAHUDİLERE YAPTIKLARINI BİLMEYEN Mİ VAR”

Almanya’daki ’Ermeni soykırımı’ iddialarıyla gündeme gelen yasa tasarısı hakkında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu konuda söz söyleyebilecek dünyadaki en son millet Almanlardır. Kusura bakmasınlar. Hitler’in yaptıklarını bilmeyen mi var. Fırınlarda yaktığı Yahudileri bilmeyen mi var. Utanmadan bir de Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptıramadıklarını bu konuyu gündem yapıyor bazı ülkeler. Şimdi nereden aklınıza geldi bu konu. Suriyeli mültecilerin Avrupa’ya geçmesi konusunda Türkiye’ye dayatmak istedikleri şeyleri yaptıramayınca bu sefer başka oyunların başka baskıların gündeme gelmesi için uğraşıyorlar” şeklinde konuştu.

Açılan hizmet binaları için kurdele kesildikten sonra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, binaları gezdi.
Kaynak: İHA