Seri katil zanlısı Atalay Filiz, bilgisayar yazışmalarında iz bırakmış

4 kişiyi öldürdüğü öne sürülen katil zanlısı Atalay Filiz'in İzmir'de 4 saatini geçirdiği internet kafedeki bilgisayarlar incelendi. İncelemede Filiz'in, Yunan adalarına kaçmak ve gizlenmek için insan tacirleriyle sosyal medya üzerinden görüşmeler yaptığı tespit edildi.

Seri katil zanlısı Atalay Filiz, bilgisayar yazışmalarında iz bırakmış
Seri katil zanlısı Atalay Filiz, bilgisayar yazışmalarında iz bırakmış
İstanbul Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da, Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü öne sürülen Atalay Filiz, İzmir'e kaçtı.

Şüphelinin Erasmus programıyla gittiği Paris'teki sevgilisi Olga Seregina'nın da 2011 yılından bu yana kayıp olduğu tespit edildi.

Geçen pazar İzmir'e gelen Filiz, 4 saat Buca'daki bir kafeteryada kaldı, ardından adı açıklanmayan bir üniversite öğrencisinin evinde pazar ve pazartesi gününü geçirdi.

Görüntülerinin televizyonlarda yayınlanmasından sonra olayı fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda polisin araştırmalarına da yön verildi.

BİLGİSAYARLAR İNCELENDİ

Atalay Filiz, geçen salı günü kaldığı evden ayrıldıktan sonra sır odu. Polis şimdi üç günün sırrını çözmek için önemli bilgiler elde etti.

İnternet kafedeki görüntüleri inceleyen polis, Atalay Filiz'in, ilk olarak hakkında çıkan haberleri takip ettiğini belirledi. Ardından kaçmak ve gizlenmek için yardım alacağı insan kaçakçılarıyla sosyal medya üzerinden bağlantı kurduğu anlaşıldı.

Polis şimdi katilin yanı sıra bağlantı kurduğu bu insan kaçakçılarının da izini sürmeye başladı. Bu yönde de önemli gelişmeler kaydetti.

Bu arada polisin, Yunanistan'ın Sakız Adası ya da başka bir adasına kaçak geçiş olup olmadığını yönelik de yine bu ülkenin yetkilileriyle sık sık görüşmeler yaptığı öğrenildi.

Asayiş şubenin yanı sıra İstihbarat Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ekiplerinin de aynı şekilde araştırmalarının devam ettiği açıklandı. Emniyet yetkilileri, elde edilen tüm görüntüleri ve onlarca ihbarı değerlendirdiklerini söyledi.

GÖREN BU NUMARAYI ARASIN!

Seri katil zanlısı Atalay Filiz, bilgisayar yazışmalarında iz bırakmış