Şehit Aileleri Çanakkale'ye Uğurlandı

Kocasinan Kaymakamlığı tarafından yürütülen ’Şehit Ailelerimizle Birlikte , Şehitler Diyarı Çanakkale’ye’ projesi kapsamında 38 şehit yakını, Çanakkale’ye uğurlandı.

Şehit Aileleri Çanakkale'ye Uğurlandı
Kocasinan Kaymakamlığı önünden şehit yakınlarını uğurlayan Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, "Özellikle son zamanlarda şehit olan asker ve polislerimizin yakınlarını Çanakkale’ye götürmek istedik. Çanakkale’yi tekrar Güneydoğu’da yaşıyoruz. Oradaki polis ve askerlerimiz büyük bir fedakarlıkla orada teröristlere karşı mücadele veriyorlar. Özellikle şehit olanlarımızın yakınlarına da bir moral vermek adına böyle bir etkinlik düzenledik. Çünkü bu vatan için Çanakkale’de çok canlar verildi.

Oraları görsünler ve orada beraber yaşasınlar istedik." diye konuştu.

Şehit Aileleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da, "Bugün çok anlamlı bir gün. Bu vatan için, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için çocuklarını karşılıksız bu vatana bedel veren, kınalayıp bu vatana kurban eden şehitlerimizin anne ve babalarını yine 7 düvele karşı mücadele ettiğimiz, binlerce şehit verdiğimiz Çanakkale’ye yolcu ediyoruz. Çanakkale’nin bizim için tarihte çok önemli bir yeri var. Çanakkale’de şuan ki terör örgütlerine destek veren devletlere karşı mücadele etmiştik. O devletleri Çanakkale’de denize dökmüştük. O devletler Çanakkale’yi unutmadı ve şuanda da hainlere destek vererek askerimizin ve polisimizin şehit olmasına sebep oldular. Olmayada devam ediyorlar. Biz Türk milleti olarak, Çanakkale’de nasıl onların karşısında dimdik durduysak şuanda da onların karşısında dimdik ayakta duruyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA