Saltoğlu Yeniden Ankara Kent Konseyi Başkanı

Ankara Kent Konseyi'nin 12'inci Olağan Genel Kurulu toplantısında, Seyfi Saltoğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Ankara Kent Konseyi'nin 12'inci Olağan Genel Kurulu toplantısında, Seyfi Saltoğlu, yeniden başkanlığa seçildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediyenin konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Saltoğlu, Ankara Kent Konseyi'nin üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olduğunu belirtti.

Saltoğlu, 'Sivil toplum kuruluşları, Ankara halkı ile Belediyemiz arasında bir köprü görevi kuran Kent Konseyimiz, 2015 yılı içinde, seçimlere ve terör olaylarına rağmen çalışmalarını sürdürdü, Ankara'nın gelişimine ve Ankara'da yaşayan hemşerilerimize yönelik projeler üzerinde çalıştı.' ifadesini kullandı.

Kent Konseyi'nin çalışmalarına da değinen Saltoğlu, şunları kaydetti:

'Engelli Meclisimiz de Ankara'da yaşayan engelli hemşerilerimize yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Yine turizm ve tarihi doku çalışma grubumuzun ele aldığı konular, Ankara'nın tanıtımına katkıda bulunacaktır.'

Saltoğlu, Ankara Kent Konseyi'nin, bugün itibarıyla 287 dernek temsilcisi, 18 vakıf temsilcisi, 13 federasyon temsilcisi, 12 muhtar, 11 meslek odası temsilcisi, 12 kamu kurumu temsilcisi, 1 üniversite temsilcisi, 4 sendika temsilcisi ve 2 konfederasyon temsilcisi olmak üzere, toplam 360 üyesi bulunduğunu bildirdi.

Yeni dönemde, 'Kadınlar Meclisi' oluşturulacağını da ifade eden Saltoğlu, Konsey'e üye olacak gönüllü kadınların, Kadınlar Meclisi'nin doğal üyesi sayılacağını aktardı.

Ayrıca 12'inci Olağan Genel Kurul'da, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri de belirlendi.

Kaynak: AA