Orhan Usta Camisi İbadete Açıldı

Ordu’nun Fatsa ilçesi Ayazlı Mahallesi’nde Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi tarafından dedesi adına yaptırılan Orhan Usta Camisi, Cuma namazı sonrası törenle ibadete açıldı.

Orhan Usta Camisi İbadete Açıldı
Caminin açılışına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, MHP Fatsa İlçe Başkanı Hayati Yılmaz, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Orhan Usta Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Yahşi “İki yıl önce Selçuklu mimarisine bağlı kalmak üzere camimizin temelini attık. Temel atıldığından bu zamana kadar yardımlarda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi ise yaptığı açıklamada “Camimizin yapılması için bir dernek kurduk. Değerler isimler bu yönetim kurulunda yer aldı. Özel bir cami yapmamız konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Maliyetlerini dikkate almadan bu caminin yapılması için karar alındı. Herkes tarafından çok beğenildi camimiz. Doğru bir karar verdik ve camimiz mahallemize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bol cemaati olan bir cami olur” diye konuştu.

Selçuklu mimarisinde yapılmış bir eserin Fatsa’daki bu nezih mahallede açılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz “Büyükşehir Belediyesi olarak bütçemizde olmamasına rağmen şu ana kadar 29 milyon TL gibi bir yardımda bulunduk. Ordu genelinde bu tür camilerin yapılması için gayret göstericeğiz. Gerçekten mimari yapısı ile herkesin beğenisini kazanan bu camimiz herkese hayırlı olsun. Başta Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi olmak üzere ailesine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde yapısı ile nezih bir cami olan Orhan Usta Camisi’nin bölge halkına hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise “Camiler bizler için çok önemlidir. İnancımızın tesis ettiği mekanlar camilerdir. Eğer bir yerde minare varsa, ezanlar okunuyorsa orası bizim memleketimizdir. Bu anlamda buraya açılan camimiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun duası ile birlikte açılış kurdelesi kesildi. Cuma namazı kılındıktan sonra davetlilere yemek ikramında bulunuldu.
Kaynak: İHA