Muğla'da 2 Bin Kişilik İftar Çadırı Kuruldu

Menteşe Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında her gün 2 bin kişiye bir hayırseverin sağladığı erzakla iftar yemeği verilecek.

Menteşe Belediyesinin ramazan ayı hazırlıkları kapsamında kurulan iftar çadırında her gün 2 bin kişiye iftar yemeği verilecek.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayına sayılı günler kala iftar çadırının hazırlandığını söyledi.

Ramazan ayında insanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de ihtiyaç sahiplerinin halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıklarını anlatan Gümüş, şöyle konuştu:

'Belediyemizin aşevinde hazırlanan iftar yemeklerimizden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine de götürüyoruz. Ramazan ayı boyunca açık kalacak iftar çadırımızda her gün 2 bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Ayrıca Orhaniye Mahallesi’nde vatandaşlarımızın talebi üzerine ibadetlerini yapabilmeleri için mescidimizi de kurduk.' diye konuştu.

- Ramazan şenliği başlıyor

Başkan Gümüş, geleneksel ramazan ayı eğlencelerinin bu yıl da yapılacağını kaydetti. Etkinliklerin 7 Haziran'da Kışla Parkı'nda başlayacağını anlatan Gümüş, 'Hacivat-Karagöz oyunu, sihirbazlık gösterileri, palyaço ve zeybek oyunları gibi çeşitli etkinliklerimizin olacağı bu uygulamamızı kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerimize de taşıyacağız. Bu eğlencelerimizle çocuklarımızın ve ailelerimizin akşamları güzel vakit geçirmelerini sağlayacağız.' diye konuştu.
Kaynak: AA