Minikler 'Zülf-İ Siyahım' Şiir Kitabını Seslendirdi

Vali Necati Şentürk tarafından hazırlanan Zülf-i Siyahım adlı şiir kitabını ilkokul birinci sınıf öğrencileri seslendirdi.

Minikler 'Zülf-İ Siyahım' Şiir Kitabını Seslendirdi
Şiir dinletisine Vali Necati Şentürk ve eşi Sevim Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, daire müdürleri, protokol eşleri, Hüsnü Özyeğin İlkokulu yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda konuşan Vali Necati Şentürk, ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin kendi şiirlerini okumasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.



Uzun zaman uğraşarak ve emek harcanarak programı hazırlayan okul yöneticilerine ve öğretmenlere teşekkür eden Vali Necati Şentürk, "Öğrencilerimiz bizi çok duygulandırdılar, gönüllerimizi ağlattılar. Hepsi birbirinden pırıl pırıl olan çocuklarımızı kutluyorum. Şiirleri çok güzel okudular. Bir şiir ancak bu kadar güzel ve içten okunabilirdi. Anne-babalar bu çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlıyorlar. Çocuklarımızın her birisi büyüdüklerinde iyi yerlere gelecektir." dedi.

Program, Vali Necati Şentürk ve eşi Sevim Şentürk ile diğer protokol tarafından ’Zülf-i Siyahım’ isimli kitaptan şiir dinletisi sunan birinci sınıf öğrencilerine çeşitli hediyeler verilmesi ile sona erdi.

Vali Necati Şentürk, çıkarttığı şiir kitabını, Salih Baba divanındaki şiirler ve Siirt Valiliği esnasında Sultan Memduh’un Arapça ve Farsça şiirlerinden tercüme ettirdiği Mahzenü’l Esrar’dan da etkilenilerek hazırlanmıştı.
Kaynak: İHA