Minikler Büyüklere Çevre Bilinci Aşıladı

Talas Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü Nesrin Boysan Anaokulu’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Miniklerin atık malzemelere yeniden hayat vererek giydiği kıyafetler etkinliğe katılanların takdirini kazandı.

Minikler Büyüklere Çevre Bilinci Aşıladı
Talas’ta çevre ve geri dönüşüm üzerine okul programlarının oldukça yoğun devam ettiğini söyleyen Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, “Dünya kirleniyor, çevre ve sokaklar kirleniyor ama aynı zamanda kafalar ve zihinlerde kirleniyor. Çocuklarımızın zihinlerini gereksiz şeylerle de kirletmeyelim. Onlara milli manevi duyguları aşılayalım. Programımız hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

Çevre Şehircilik İl Müdürü Namık Güver ise, “İnsanların temiz, sağlıklı ve güvenilir bir çevrede yaşayabilmeleri için çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi lazımdır. Anaokulumuzca yapılan geri dönüşüm çalışması ülkemiz açısından önemli bir çalışma. Bu vesile ile Çevre Günü etkinliklerine katkıda bulunan Sayın Belediye Başkanıma ve değerli ekibine, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, anaokulu ve çocuklarımıza teşekkür ederim. Hepinize temiz ve sağlıklı bir çevrede sağlıklı uzun ömürler dilerim.” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberliğin çok önemli bir tema olduğunu vurgulayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Elimizden geldiğince birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin kalkınmasına hizmet edeceğiz. Göreve geldiğimizden bu yana Talas Belediyesi olarak çevre ve geri dönüşüm ile ilgili birçok çalışma başlattık. En yoğun öğrenme dönemleri 4 ve 6 yaş arası çocuklar olduğu için özellikle çocuklara verilen eğitimler karşılığını buluyor. Okullarda yaptığımız etkinliklerden sonra o mahalledeki geri dönüşüm oranı yüzde 50 civarında artıyor. Demek ki çocuklar aileleri zorluyorlar, onları yönlendiriyorlar.” dedi.

Okulların hemen hemen hepsinde geri dönüşümle ilgili faaliyetler yaptıklarını hatırlatan Başkan Palancıoğlu, programda emeği geçenlere teşekkür ederek Çevre Günü’nün hayırlara vesile olmasını diledi.

Programda Talas Belediye Geri Dönüşüm Birimi ekipleri ile Nesrin Boysan Anaokulu işbirliği ile açılan stantlar ve takas pazarı ise büyük ilgi gördü. Başkan Palancıoğlu ve minik öğrenciler günün anlamına özel okul bahçesine çam fideleri de diktiler. Programın sonunda atık malzemeleri kullanarak geri dönüşüm yarışmasına katılarak başarılı olan öğrencilere ödülleri de verildi.

Kaynak: İHA