Milli Savunma Bakanı Işık Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin İle Bir Araya Geldi

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, resmi temaslarda bulunmak üzere İslamabad’da bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ı kabul etti.

Milli Savunma Bakanı Işık Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin İle Bir Araya Geldi
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, görüşmede, Türkiye ile Pakistan’ın kökleri tarihe uzanan çok özel ilişkilere sahip olduğunu belirterek, savunma sanayi alanındaki işbirliğinin her iki ülke cumhurbaşkanları himayesinde geliştirilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.



Her iki ülkenin de gelişime açık bir savunma sanayi potansiyeli olduğunu vurgulayan Işık, tecrübelerin paylaşılması ve savunma sanayi ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için mevcut işbirliği faaliyetlerinin geliştirilmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Işık, güvenlik ve istikrarın bölgede hakim olması için, Pakistan ve Afganistan arasındaki yakın işbirliğinin şart olduğuna değinerek, Türkiye-Pakistan-Afganistan Üçlü Zirve Süreci kanalıyla bu konudaki katkılarını sürdürmeye kararlı olduklarını kaydetti.

Bu kapsamda 2014 yılından bu yana icra edilemeyen toplantının da en kısa zamanda icra edilmesini ümit ettiğini aktaran Işık, Afganistan ile Pakistan arasındaki bölgesel işbirliğini teşvik etmeyi sürdürdüklerine dikkati çekti.

Afganistan’daki barış ve uzlaşı sürecine ilişkin gelişmeleri yakından izlediklerini ve bu kapsamdaki çabaları desteklediklerini vurgulayan Işık, bu çerçevede, Pakistan’ın Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki görüşmelerde kolaylaştırıcı olarak üstlendiği rolü ve yapıcı yaklaşımını takdirle karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ise Işık’ı Milli Savunma Bakanlığı’na atanmasından dolayı tebrik etti. Türkiye’de yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getiren Hüseyin, iki ülkenin teröre karşı ortak tavır almasının önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, Türkiye’nin Afganistan konusunda gösterdiği hassasiyete teşekkür eden Hüseyin, bu tavrın diğer ülkelerin çok daha önünde ve Pakistan için çok daha önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA