Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali

Festival kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışmasını, Bayburt'ta lohusalara götürülen 'Hasuta' ile 73 yaşındaki Hanife Bayram kazandı.

17. Zeytinburnu Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Etkinlikte biri erkek 120 yarışmacı, hünerlerini sergiledi. Yarışmada Şanlıurfa'dan Konya'ya, Trabzon'dan Bartın'a birçok yörenin yemeği tanıtıldı.

Jüri üyeliğini aşçı Ömür Akkor, gazeteci yazar Salih Zengin, televizyoncu-yazar Ömer Ekinci ve gazeteci-yazar Yunus Göksu yaptığı yarışmanın tek erkek katılımcısı Ahmet Muharrem Gülmez ilgi odağı oldu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yarışmayı izleyerek, yarışmacılara başarı diledi.

Aydın, Zeytinburnu'nda Geleneksel Merkezefendi Tıp Günleri kapsamında içinde et olmayan, daha çok bitkilerden yapılmış yemeklerle ilgili yarışmalar yaptıklarını belirterek, 'Bu sene 17'ncisi düzenlenen yarışmaya 120 yarışmacı katıldı. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan et, yarışmamızda yok. Geçmişte hiç yapılmamış yemekleri yapanlar da var, çok yaratıcı fikirleri olan aşçılarımız da var. Türk mutfağında binlerce tür yemek çeşidimiz var, bunların bir kısmını Merkezefendi festivalinde sergiliyor olmak, bizim için mutluluk verici bir olaydır.' diye konuştu.

- Yarışmanın birincisi 'Hasuta' yemeği oldu

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonunda yarışmanın kazananı, Bayburt'ta lohusalara götürülen 'Hasuta' adlı yemekle 73 yaşındaki Hanife Bayram oldu.

'Hasuta' adlı yemeğin nasıl yapıldığından tarihine birçok konuda bilgi veren Hanife Bayram, renkli kişiliğiyle yarışmada dikkati çekti.

Yarışmanın birincisine tam altın, ikincisine yarım altın, üçüncüsüne ise çeyrek altın hediye edildi.

Kaynak: AA