Menteşe, Ramazan'a Hazır

Menteşe Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla iftar çadırı hazırlıklarına başladı. Eski garaj alanında kurulacak olan iftar çadırında her gün vatandaşlara bir hayırseverin sağladığı erzakla iftar yemeği verilecek. Başkan Gümüş’ün ev sahipliğinde verilecek ilk iftar yemeğine, Muğla protokolü de katılarak vatandaşlar ile bir araya gelecekler.

Menteşe, Ramazan'a Hazır
HER GÜN 2 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Ramazan Ayına sayılı günler kala iftar çadırının hazırlandığını belirterek, “Ramazan Ayı; İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri, hem de ihtiyaç sahiplerinin halini daha iyi anlayarak, daha çok yardım eli uzattıkları bir ay olması nedeniyle müstesna bir ay. Bizde Menteşe Belediyesi olarak Ramazan Ayı’nda her gün bir hayırseverimizin sağladığı erzakla, halkımıza iftar yemeği veriyoruz. Vatandaşlarımız Ramazan Ayı boyunca İftarını burada açabiliyorlar. Belediyemizin aşevinde hazırlanan iftar yemeklerimizden, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine de götürüyoruz. Ramazan Ayı boyunca açık kalacak iftar çadırımızda her gün, 2 bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Ayrıca Orhaniye Mahallemiz 112 Evler mevkiinde vatandaşlarımızın talebi üzerine, Ramazan ayında ibadetlerini yapabilmeleri için mescidimizi de kurduk” dedi.

RAMAZAN ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Başkan Gümüş Ramazan Ayı boyunca, Geleneksel Ramazan Eğlencelerinin bu yıl da yapılacağını belirterek, “Geleneksel Ramazan eğlencelerimiz 7 Haziran Salı Günü Kışla Parkında başlıyor. Hacivat-Karagöz Oyunu, Sihirbazlık Gösterileri, Palyaço ve Zeybek oyunları gibi çeşitli etkinliklerimiz olacağı bu uygulamamızı, kent merkezinin yanı sıra, kırsal mahallelerimize de taşıyacağız. Bu eğlencelerimiz ile çocuklarımızın ve ailelerimizin akşamları güzel vakit geçirmelerini sağlayacağız” dedi.

07 Haziran 2016 Salı Günü Saat:21.30’da Kışla Parkında başlayacak olan Geleneksel Ramazan Şenlikleri Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma Günleri Saat:21.30- 23.00 arasında Menteşe’nin farklı mahallelerinde yapılacak.
Kaynak: İHA