Küçük Zehra Mektup Yazdı, Arkadaşlarını Vali Bektaş Ağırladı

Yozgat’ın Yerköy İlçesi Nurdoğdu Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Zehra Yılmaz’ın mektup konusunun işlendiği dersten sonra 13 Nisan 2016 tarihinde Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a yazdığı mektup 15 arkadaşının Manisa gezisi ile sonuçlandı. Gezinin mimarı Zehra Yılmaz ise rahatsızlığı nedeniyle Manisa’ya gelemedi.

Küçük Zehra Mektup Yazdı, Arkadaşlarını Vali Bektaş Ağırladı
Zehra Yılmaz’dan aldığı mektubun ardından Vali Bektaş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne talimat verdi. Bir Olalım Beraber Olalım Projesi’nin ‘Kardeş Şehir Kardeş Okul’ faaliyeti kapsamında Manisa’ya davet edilen öğrenciler gezinin ilk durağında Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti. Yozgat’ın Yerköy İlçesi Nurdoğdu Ortaokulu’ndan 15 öğrenci okul Müdürü Halit Arapoğlu ile birlikte Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konuğu oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Akiş ve Sema Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birim Koordinatörü Samet Nalbantoğlu ve ARGE Birim Öğretmeni Tuğba Babacan’ın eşlik ettiği konuk öğrencilere Vali Bektaş yakın ilgi gösterdi. Onlara Manisa’nın tarihi ve kültürü hakkında bilgiler vererek, Yozgat hakkında sorular yönelten Vali Bektaş öğrencilerle şakalaşarak başarı dileklerini iletti.

Kendisine mektup yazan Zehra Yılmaz’ın Manisa’ya gelememesinden duyduğu üzüntüyü ifade eden Vali Bektaş, ziyarette Zehra’nın gönderdiği mektubu okudu. Zehra mektubunda Manisa’yı çok merak ettiğini belirterek Manisa’daki bir okul ile kardeş okul olup farklı etkinlikler yapmak, karşılıklı geziler düzenleyip yaşadıkları illeri birbirlerine tanıtmak istediklerini bildirdi.

Yozgat’ın Yerköy İlçesi Nurdoğdu Ortaokulu Müdürü Halit Arapoğlu, okulun 150 öğrencisi olduğunu ve 15 öğrenci ile Manisa’ya geldiklerini belirterek düzenlenen Manisa gezisi nedeniyle teşekkür etti.

VALİ BEKTAŞ ZEHRA’YA HEDİYE VE SEVGİLERİNİ GÖNDERDİ

Konuk öğrencilere kitap ve mesir macunu hediye eden Vali Bektaş Zehra Yılmaz’a hediyesi ile birlikte sevgilerini de gönderdi.

Öğrenciler için gün boyunca ziyaretler, Manisa’daki tarihi mekanlar, Sultan Camii ve Külliyesi, Muradiye Camii ve Külliyesi, Manisa Müzesi, Niobe (Ağlayan Kaya), Mevlevihane, Ulu Camii ve Külliyesi gezisi ile temsili mesir saçım töreni düzenlendi.

Kaynak: İHA