Kayseri'de Ramazan Sokağı Oluşturuldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ramazan sokağı oluşturuldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mimarsinan Parkı'nda 5 Haziran'da ramazan sokağında birbirinden farklı etkinlik alanları yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geçen yıldan çok daha kapsamlı bir Ramazan Sokağı hazırladıklarını belirtti.

Çelik, ramazan ayının maneviyatına uygun çok güzel programlar hazırlandığını bildirdi. Kayseri'de ramazan akşamlarının çok farklı geçeceğini vurgulayan Çelik, başta Kayserililer olmak üzere tüm İslam aleminin ramazan ayını tebrik ederek, ramazanın bereket, hayır ve sağlık getirmesi temennisinde bulundu.

3 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak olan ramazan sokağında Kuran-ı Kerim ziyafetleri, tasavvuf musikisi konserleri, söyleşiler, çocuklara özel etkinlikler, kitap sokağı, el sanatları sergi ve satış merkezi, geleneksel lezzetlerin sunulacağı Osmanlı çadırı ve şerbetlik gibi bölümler yer alacak.

Ramazan sokağında her gün 21.30-22.45 saatlerinde çocuklara özel hikayeler anlatılacak, çeşitli gösteriler ile yarışmalar yapılacak ve oyunlar oynanacak. Saat 23.00'den sonra ise her gün farklı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinliklere, Sufi Mehter, Grup Dergah, Mustafa Ceceli, Vehbi Vakkasoğlu, İstanbul Semazenleri, İbrahim Sadri, Halil Necipoğlu gibi tanınmış kişiler ve gruplar katılacak.

Kaynak: AA