Kastamonu'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Kastamonu’da 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

Kastamonu'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti
Kastamonu’da temel eğitim dönemini tamamlayan 363. kısa dönem acemi erlerin yemin töreni, Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda gerçekleştirildi.

Törene Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı ile çok sayıda davetli ve asker ailesi katıldı.

Acemi erlerin yemin etmeleri ile başlayan program, birliğe ilk katılan askerin kütüğe plaket çakmasıyla devam etti. Programda ayrıca üstün başarı gösteren askerlere de hediyeler verildi.

Asker ailelerinin büyük ilgi gösterdiği program, Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş’in konuşması ile devam etti.

Güneş, anne ve babaların, büyük emeklerle büyütüp yetiştirdikleri yavrularını gururla asker ocağına uğurladıklarını hatırlatarak, “Evlatlarınız, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir mensubu olarak karşımızda dimdik durmaktadır. Dosta güven, düşmana korku veren sizleri yüksek bir heyecan ve coşku ile selamlayan evlatlarımız yüce Türk milletinin gurur kaynağıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu yüce gençleri kazandıran anne ve babaları şükran ve duyguyla ellerini öpüyorum” dedi.

Törenin ardından aileler, yemin eden askerlerle kucaklaşarak hasret giderdi.
Kaynak: İHA