Karesi'nin Çehresi Değişiyor

Karesi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bir yandan ilçedeki bitkilendirme çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da kent mobilyalarını yenileyerek şehri daha estetik bir görünüme kavuşturuyor.

Karesi'nin Çehresi Değişiyor
Karesi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün şehrin değişik yerlerindeki çalışmaları devam ediyor. Müdürlük ekiplerince 2. Sakarya Mahallesi Şirin Sokak, Atatürk Mahallesi, Maltepe Mahallesi, Toygar Mahallesi ve Çay Mahallesi’nde yeşil alan bakımı, çim biçme ve yaban, ot temizliği çalışmaları yapıldı. Belediye, bakım ve düzenlemelerin yanı sıra ilçe genelinde bitkilendirme çalışmaları da yapıyor. Belediye ekipleri, 2 bin 154 adet çalı formlu çiçekli bitki, bin 432 adet ağaç, 2 bin 311 kasa çiçeği de toprakla buluşturdu.

Vatandaşların rahat ve huzurlu ortamlarda yaşamalarını amaçlayan ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren belediye, halka açık bölgelerdeki kent mobilyalarını da yeniliyor, bakım ve onarımlarını da yapıyor. Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bu zamana kadar toplam 674 adet piknik masası, 885 adet bank ve 24 adet kamelyanın montajını yaptı. Daha çağdaş ve kentsel dokuya uygun tasarımlarla dizayn edilmiş kent mobilyalarını halkın kullanımına sunan belediye, şehrin daha modern ve estetik görüntüye sahip olmasını hedefliyor.
Kaynak: İHA