Eskişehir'de ''Yozlaşmaya Karşı Anadolu Halk Festivali''nin Yasaklanması

Emniyet Müdürlüğü, yasaklamaya ilişkin mahkemeye yapılan yürütmenin durdurulması başvurusunun reddedildiğini açıkladı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, 4 Haziran'da düzenlenmesi planlanan, Grup Yorum'un da konser vereceği ''Yozlaşmaya Karşı Anadolu Halk Festivali'' ile ilgili dernek tarafından, yasaklama kararının yürütmesini durdurmak için Eskişehir 1. İdare Mahkemesine yapılan başvurunun reddedildiğini bildirildi.Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kentte faaliyet gösteren Gültepe Kültür ve Dayanışma Derneğinin 4 Haziran'da ''Yozlaşmaya Karşı Anadolu Halk Festivali'' adı altında, Grup Yorum'un da katılacağı bir etkinlik düzenlemek için Eskişehir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne dilekçe verdiği, söz konusu etkinliğin, yapılan değerlendirme neticesinde Odunpazarı Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı anımsatıldı.

Dernek tarafından, yasaklama kararının yürütmesini durdurmak için Eskişehir 1. İdare Mahkemesine başvurulduğunu ancak konuyu değerlendiren mahkemenin yürütmeyi durdurma talebini reddettiği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

'Sonuç olarak Odunpazarı Kaymakamlığının yasaklama kararı geçerlidir. Bu yasaklama kararının uygulanması konusunda, Emniyet Müdürlüğü olarak, gerekli her türlü tedbir alınacak olup, bu karara rağmen, yasağa uymayarak, bu etkinliği yapmak isteyen, etkinliğe katılmak için direnen ve belirtilen yerde toplanmak isteyen kişiler suç işlemiş olacağından, bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak olup, Emniyet Müdürlüğü olarak alacağımız bu tedbirlerden dolayı vatandaşlarımızın zarar görmemesi açısından kanunsuz faaliyetlere kendi can güvenlikleri açısından katılmamaları hususu kamuoyuna duyurulur.'
Kaynak: AA