Elazığ'da Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Elazığ'da Muğla, Tunceli ve Malatya'dan gelen ekiplerin de katılımıyla 126 personelin yer aldığı tatbikatta, enkazdan, dağdan, kuyudan ve sudan kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi.

Elazığ'nın Sivrice ilçesinde Malatya, Tunceli ve Muğla'dan gelen ekiplerin katılımıyla yapılan tatbikat, gerçeği aratmadı.

Sivrice ilçesi Hazar Gölü kıyısında bulunan eski boru fabrikası sahasında gerçekleştirilen tatbikatta, enkazdan, dağdan, kuyudan ve sudan kurtarma ile trafik kazası, deprem ve yangından kurtarma çalışması gerçekleştirildi.

Elazığ Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) öncülüğünde, İl Sağlık Afet Planı (İLSAP) çerçevesinde gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatına, Tunceli, Malatya ve Muğla'dan gelen ekipler de katıldı. 3 ilden gelen UMKE ekiplerinin yanı sıra AFAD, amatör telsizciler, 112 sağlık ekipleri, Sivrice Belediyesi ve Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleri, polis ve jandarma ekipleri de tatbikatta yer aldı.

Toplam 126 personelin katıldığı arama kurtarma tatbikatında, Sivrice ilçesinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki depremde yaralananlara müdahale edildi. Daha sonra sırasıyla kuyudan kurtarma, dağda kalma, gölde alabora olan tekneden denize düşenlerin kurtarılması, trafik kazası ve yangından kurtarma çalışması yapıldı.

İl Sağlık Müdürü İbrahim Halil Akkuş, uygulanan senaryolarda, çevre illerin de desteğiyle olası bir afet durumunda koordinasyon içerisinde nasıl çalışacaklarının işlendiğini söyledi.

Birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği tatbikatın başarıyla tamamlandığını kaydeden Akkuş, tatbikatta 126 personelin yer aldığını bildirdi.

Akkuş, 'Dağdan kurtarma, kayıp bulma, teknenin alaborası sonucu kaybolmuş vakaları sudan kurtarma, göçük altında kalanları kurtarma, fabrikadaki sızıntıyı izale edip onları ambulanslar ile yerine ulaştırma görevleri yerine getirildi. Ekiplerimiz 3 günlük yoğun kamp döneminin ardından tatbikat yaptı.' dedi.

Arama kurtarma tatbikatını, Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ile kurum ve kuruluş temsilcileri izledi.
Kaynak: AA