Bingöl'de Engellilere Telefon Dağıtıldı

Dünya Göz Vakfı tarafından “Engelsiz Telefon” projesi kapsamında Bingöl’e gönderilen 20 telefon, engellilere dağıtıldı.

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesinin talebi üzerine Dünya Göz Vakfı tarafından “Engelsiz Telefon” projesi kapsamında gönderilen 20 telefonun dağıtımı için Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda program düzenlendi.

Temin edilen telefonların görme engelli vatandaşlar için tasarlandığını anlatan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, cihazın aynı zamanda renk, yazı okuma ve sese dönüştürme, sesli komut sistemi ile çalışma gibi özeliklere sahip olduğunu söyledi.

Cihazın görme engelli vatandaşların hayatını büyük ölçüde kolaylaştıracağını vurgulayan Korkutata, görme engellilerin erişilebilirliğini arttırmak amacıyla böyle bir proje başlattıkları belirtti.

Telefonunun görme engelliler için özellikle tasarlandığını vurgulayan Korkutata, şunları söyledi:

'Telefonumuz, onların günlük ihtiyaçlarını karşılıyor. Tamamen sesli komutlarla çalışan bir telefondur. Tuşlu ve dokunmatik özelliği mevcuttur. Kitap okuma özelliği var. Engelli kardeşlerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılama noktasında verimlilik sağlıyor. Renk bulma özelliği ile engellilerimizin kıyafetlerini seçmesinde yardımcı oluyor. Sesli komutlarla yönlendirmeler yapıyor. Kişinin hangi menüyü nasıl kullanacağını söylüyor. Sesli durak özelliği ile engellilerimizin gideceği yerlere kolay bir şekilde gitmesi için yardımcı oluyor. İlk etapta 20 engelli kardeşimize verdik. Proje ile daha çok engelliye ulaştıracağız. Piyasa değeri 2 bin 400 liradır. İnanıyoruz ki bu telefonla engelleri aşma noktasında daha verimli bir hayat sürecekler.”

Yapılan konuşmaların ardından 20 telefon, görme engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Kaynak: AA