Ardahan'da Dünya Çevre Koruma Günü Etkinliği

Dünya Çevre Koruma Günü dolayısıyla Kent Ormanı’nda etkinlik gerçekleştirildi.

Ardahan'da Dünya Çevre Koruma Günü Etkinliği
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler ve vatandaşlarla sohbet eden Ardahan Valisi Ahmet Deniz, öğrencilerin günün önemini anlatmak amacıyla yaptıkları resimlerden oluşan sergiyi gezdi.

Ardından çevrenin önemine binaen bir açıklama yapan Vali Deniz, "Sağlıklı, yaşanabilir, daha yeşil, daha güzel bir dünya için, hepimizin üzerinde durması gereken en öncelikli konulardan biri çevredir. Çevremizle ilgili gerekli önlemler alınmazsa ciddi çevresel sorunlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden çevrimizi korumak hepimizin sorumluluğu ve görevidir. Etrafımızdaki herkese, arkadaşlarımıza, çocuklarımıza çevre ile ilgili bilgiler vererek çevre konusunda bilinçlendirmeliyiz. Gelecek kuşakların, çevre duyarlılığını bir yaşam biçimi haline getirecekleri bir geleceği şekillendirmek, hepimizin ortak vizyonu ve sorumluluğu olmalıdır. Çünkü çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır. Sağlıklı çevre demek, daha kaliteli yaşam demektir. Huzur demektir. Gelecek adına daha fazla umut demektir. İnsanlığın bu ortak meselesi için görevli kamu kurumları yanında, eğitim kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü kuruluşlarımız, yazılı görsel ve işitsel basınımız ve tüm bireyler olarak hep birlikte çaba sarf edilmeli ve iş birliğini güçlendirmeliyiz. Amacımız daha yeşil, daha güzel, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Ardahan’a kavuşmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Ardahanlıların , ’Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum” dedi.

Etkinlikte resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi ve Vali Deniz, etkinliğe katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA