Ankara Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurulu

Ankara Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu toplantısında, Seyfi Saltoğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri de belirlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılışında konuşan Seyfi Saltoğlu, Ankara Kent Konseyi’nin üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olduğunu söyledi.

Saltoğlu, “Sivil toplum kuruluşları, Ankara halkı ile belediyemiz arasında bir köprü görevi kuran Kent Konseyimiz, 2015 yılı içinde, seçimlere ve terör olaylarına rağmen çalışmalarını sürdürdü, Ankara’nın gelişimine ve Ankara’da yaşayan hemşehrilerimize yönelik projeler üzerinde çalıştı” dedi.

Kent Konseyinin çalışmalarına da değinen Saltoğlu, “Engelli Meclisimiz de Ankara’da yaşayan engelli hemşehrilerimize yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Yine turizm ve tarihi doku çalışma grubumuzun ele aldığı konular, Ankara’nın tanıtımına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

Saltoğlu, Ankara Kent Konseyi’nin, bugün itibariyle 287 dernek temsilcisi, 18 vakıf temsilcisi, 13 federasyon temsilcisi, 12 muhtar, 11 meslek odası temsilcisi, 12 kamu kurumu temsilcisi, 1 üniversite temsilcisi, 4 sendika temsilcisi ve 2 konfederasyon temsilcisi olmak üzere toplam 360 üyesi bulunduğunu belirtti.

Yeni dönemde, “Kadınlar Meclisi” oluşturulacağını da bildiren Saltoğlu, “Bundan sonra da konseyimize üye olacak gönüllü kadınlarımız, Kadınlar Meclisi’nin doğal üyesi olacaklardır” dedi.

YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ

Genel Kurul’da yapılan seçimlerde, Konsey Başkanlığına tek aday olan Seyfi Saltoğlu, oy birliğiyle yeniden seçilirken, Yürütme Kurulu listesi de yine oy birliğiyle kabul edildi.

13 kişilik yürütme kurulu üye sayısı 23’e çıkartılırken, Yürütme Kurulu şu üyelerden oluştu:

Seyfi Saltoğlu, Özgür Güven, Banu Aslan Can, Dr. M. Erkan Çiçek, Selim Çelenk, Bülent Korkmaz, Talip Altuğ, Vefa Bardakçı, Erbay Kücet, Prof. Dr. Adem Şahin, Doğan Acar, Kadir Kaygusuz, Ekrem Yıldız, Necmettin Erkan, Ahmet Saydam Yalçın, Ali İlkbahar, Ömer Bircan, Berkant Gören, Ersin Küçükbarak, Ömer Yılmaz, Ömer Poyraz, Hüseyin Taklacı, Fatma Öksüzoğlu.
Kaynak: İHA