Alaplı'lı Ev Hanımları Meslek Öğrenip Sergi Açtı

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğine açılan ve ev hanımlarını katıldığı kitre ve taş bebek ve yılsonu sergisi açıldı.

Alaplı'lı Ev Hanımları Meslek Öğrenip Sergi Açtı
Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda düzenlenen sergide kursa katılan ev hanımları, kentin tarihi, yöresel ve kültürel kıyafetlerini kendi yaptıkları bebekler ve sahilden topladıkları çakıl taşlarını yöresel motifli biblolara dönüştürdükleri taş bebekler ve yıl boyunca Halk eğitim bünyesinde açılan kursların yer aldığı sergi açıldı.

Sergini açılışında konuşan Halk Eğitim Müdürü Ahmet Uludağ, Kitre bebek ve taş bebek kurslarına ev hanımları yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Halk Eğitim yılsonu sergisinde halk eğitim müdürlüğü bünyesinde açılan tüm kurslarda yapılan el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiğini anlatan Uludağ, şöyle konuştu: "Alaplı Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğiyle açılan "kitre bebek" kursuna devam eden 25 ev hanımı, pamuk, kumaş, tel ve geven otunun gövdesinden çıkan kitreden elde edilen yapıştırıcıyı kullanarak yöresel bebekler ürettiler ve aynı zamanda ev hanımlarımız sahilden topladıkları çakıl taşlarını yöresel biblolara dönüştürerek taş bebekler yaptılar. Ev hanımları bu sayede hem merkezde güzel vakit geçiriyor, hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de kaybolmaya yüz tutan yöresel kültüre sahip çıkıyor. Yıl sonu kursumuzda Halk eğitim bünyesinde yapılan tüm çalışmalarımız yer alıyor. Kursumuza katılan tüm ev hanımlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu tüm kurslarımız bundan sonrada İŞKUR desteği ile devam edecek.”

Konuşmaların ardından, İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arive Çevik, Halk Eğitim Müdürü Ahmet Uludağ, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Okul Müdürleri, kursiyerler tarafından sergini açılış kurdelesi kesildi. Sergi,5 Haziran Pazartesiye kadar açık olacağı belirtildi.
Kaynak: İHA