15 Haneli Köy, Vali Hemşehrileriyle Gurur Duyuyor

Kırşehir merkeze bağlı Yağmurlu Büyükoba köyünde doğup büyüyen Denizli Valisi Altıparmak ve Bilecik Valisi Elban'ın hemşehrileri, köylerinden başarılı insanların çıkmasından mutluluk duyuyor Muhtar Demir: 'Köyümüzden 2 vali çıkması çok gurur verici. Her köye nasip olmaz. İllerde bile 2 vali çıkaran azdır'

ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir merkeze bağlı 15 haneli Yağmurlu Büyükoba köyü sakinleri, iki vali hemşehrileriyle gurur duyuyor.

Son Valiler Kararnamesi ile Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın Denizli, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban'ın ise Bilecik valiliklerine atanması, Yağmurlu Büyükoba köylülerini sevindirdi.

Altıparmak ve Elban'ın doğup büyüdüğü, ilkokulu okuduğu köyün sakinleri, hemşehrileriyle gurur duyuyor.

Muhtar Hüseyin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vali Altıparmak ile akraba olduklarını söyledi.

Altıparmak ve Elban'ın başarıya ulaşacağının çocukluk dönemlerinden belli olduğunu dile getiren Demir, şunları kaydetti:

'Çok mutluyuz. 2 vali çıkardık. Ahmet Altıparmak valimizle köyümüzün ilkokulunda okuduk. Yağmurlu Büyükoba İlkokulu'nda okuyup, başka okula gitti. Benden birkaç sınıf alttaydı. Süleyman Elban valimiz de köyümüzün okulunda okudu. Köyümüzden 2 vali çıkması çok gurur verici. Her köye nasip olmaz. İllerde bile 2 vali çıkaran azdır. Köy olarak çok mutluyuz. Aileleri burada iyi evlat yetiştirdiler, okuttular, bir yerlere geldiler.'

Bir zamanlar 350 hanenin bulunduğu köyde bu sayının göç nedeniyle 15'e düştüğünü belirten Demir, Altıparmak ve Elban'ın, geniş arazileri olan köyün su sıkıntısının giderilmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

- 'Köyümüzden 2 vali çıkmasından çok mutluyuz'

Köy sakinlerinden 84 yaşındaki Abdullah Baldede ise Vali Altıparmak'ın teyzesinin torunu olduğunu, Vali Elban'ın ailesiyle de komşuluk yaptıklarını söyledi.

İki valinin de küçüklüklerinden beri çalışkan ve efendi kişiliğe sahip olduklarını vurgulayan Baldede, 'Köyümüzden 2 vali çıkmasından çok mutluyuz.' dedi.

Sultan Baldede (81) de anne babalarıyla komşu oldukları iki valiyi, çocukluklarından itibaren hep iyi hatırladığını kaydetti.

Öte yandan, Kırşehirliler, Altıparmak ve Elban'ın yanı sıra Çiçekdağı ilçesinden Mahmut Demirtaş'ın Adıyaman'dan Adana Valiliğine atanmasıyla, aynı dönemde üç hemşehrilerinin valilik yapmasının mutluluğunu yaşıyor.
Kaynak: AA