Satranç Antrenörü Yetiştirme Kursu Tamamlandı

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya'nın Serik ilçesinde tertiplenen 1. Kademe Yardımcı Satranç Antrenör Yetiştirme Kursu'nu başarıyla tamamlayan 20 kursiyere belgeleri verildi.

Serik Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Rıfat Altan, satrancın ilçede özellikle öğrenciler ve çocuklar arasında yaygınlaştırılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda periyodik turnuvalar düzenleyerek ilgiyi ve tanıtımı arttırmaya çalıştıklarını belirten Altan, 'Satranç bizim kültürümüzde olan bir oyun. Günümüzde gençlerimize maalesef şans oyunlarına meylediyor. Satranç bir şans oyunu değil.' dedi.

Önemli bir eğitimi tamamladıkları için mutlu olduklarını kaydeden Altan, 'Bu eğitimle gerek turnuvalarda, gerekse öğrencilere yönelik programlarda görev alabilecek yetişmiş bir antrenör grubu oluştu. Bu da insan kaynağı olarak önemli. Hep beraber ilçemizde satrancı hem bir spor, hem de bir oyun olarak geliştireceğimize inanıyorum.' dedi.

Konuşmanın ardından 20 kursiyere İlçe Kaymakamı Rıfat Altan tarafından belgeleri verildi.

Törene İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mevlüt Özen, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Osman Akdoğan, yönetim kurulu üyesi Tuğba Bozbey, İlçe Temsilcisi Serkan Çakır ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA