Sandıklı'da 'Feyz-İ Ramazan' Etkinliği

Sandıklı Kaymakamlığı tarafından bu yıl ilk defa ramazan ayında gerçekleştirilen 'Feyz-i Ramazan' etkinliği ilçeye bağlı köylerde devam ediyor.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan ve Sandıklı İlçe Emniyet Müdürü Hakan Gezergün'ün katılımıyla Ekinhisar, Yolkonak, Emirhisar Köylerinde devam eden etkinliğe çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Programda 'Hacivat-Karagöz' ve 'Tuzsuz Deli Bekir' tiplemeleri ile güzel vakit geçiren çocuklar program sonunda da Kaymakam Arıcan tarafından hediyeleri verildi.

Arıcan, yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez Sandıklı Kaymakamlığı olarak 'Feyz-i Ramazan' etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güzel geri dönüşler aldıklarını ve köylerden bu tür etkinliklerin devam etmesi taleplerinin olduğunu belirten Arıcan, şöyle konuştu:

'Program köylerde yaşayan çocuklara yönelik. Hatta yaşlı veya yaşlı kesimden hep duymuşuzdur. 'Nerede o eski Ramazanlar' sözünü. Bizde köyde yaşayan çocuklarımıza bu sözü ilerde yaşlandıklarında çocuklarına veya torunlarına söyleme amacındayız. Hafızalarında yer bırakarak televizyon ekranlarında beyaz perdeye yansıtılarak oynanan eski tiplemeleri biz çocuklarımıza canlı izletme şansı verdik. Çocuklarımızın mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor.'

Kaynak: AA