Ramazan Etkinlikleri Atatürk Ve Yıldırım Mahallesine Uzandı

Turgutlu Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Geceleri etkinliği, Atatürk ve Yıldırım Mahallelerine uzandı. Yetişkinlerin yanı sıra çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik akşamında seslendirilen ilahiler ve sema gösterisi büyük beğeni topladı.

Ramazan Etkinlikleri Atatürk Ve Yıldırım Mahallesine Uzandı
Ramazan ayının geleneklerini düzenlediği Geleneksel Ramazan Geceleri ile yaşatan Turgutlu Belediyesi, programlarına Atatürk ve Yıldırım Mahallesi ile devam etti. Atatürk Mahallesi düğün salonu önünde gerçekleştirilen etkinlikte çocukların yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlik ekibi, onlara şerbet ve Osmanlı macunu ikramında bulunarak çok sevdikleri yüz boyamalarını yaptı. Elif İlahi Ezgi ve Semazen Ekibi’nin de sahne aldığı programda birbirinden özel ilahiler beğeniyle dinlendi.

Yıldırım Mahallesinde Çatalçeşme Parkı’nda gerçekleştirilen programda büyük ilgi görürken, mahalle sakinleri de programı evlerinin balkonundan takip etmenin keyfini yaşadı. Her gece olduğu gibi Hacivat-Karagöz, orta oyunu, ilizyon gösterileriyle dolu dolu geçen programda yine Osmanlı Macunu ve şerbet ikramları yapıldı. Vatandaşlar, Ramazan ayının maneviyatına uygun, her yaştan vatandaşa hitap eden ve gelenekleri yaşatan etkinliklerinden dolayı belediyeyi tebrik etti.
Kaynak: İHA