Malatyalı Genç Yönetmen Işık Sanatçılarla Bir Araya Geldi

Yeni film projesi çalışmaları kapsamında Malatya’ya gelen Malatyalı yönetmen Haydar Işık, genç tiyatrocu ve sanatçıları iftarda ağırladı.

Malatyalı Genç Yönetmen Işık Sanatçılarla Bir Araya Geldi
Malatyalı yönetmen Haydar Işık, Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Topluluğuna bağlı genç sanatçılarla iftar programında bir araya geldi. İftar sonrası çekimleri Malatya’da gerçekleşecek olan yeni film projesi hakkında bilgiler veren Işık, bu projede Malatyalı sanatçıları ve genç yetenekleri de sinemaya kazandıracağını ifade etti.

Yeni film projesinin değerlendirme toplantılarının devam ettiğini ifade eden Işık, önümüzdeki günlerde başta Malatya Valiliği olmak üzere merkez ve yerel belediyelerin yanında bazı kurumsal vakıf ve derneklerin de ziyaret edileceğini belirtti.

Işık, çekimlerin tamamına yakınını Malatya’da gerçekleştireceğini ve bunun Malatya için önemli olacağını ifade etti.

Işık, “Kültür ve sanat adına Malatya için her projede elimi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğim. Memleketimizin her bir köşesi, doğal bir film platosu gibi. Tarihi ve kültürel dokularımızın bu proje ile bir kez daha beyaz perdeye taşınması, Malatya’nın bir kültür başkenti olduğunun bilinci ile tarihi ve turistik mekanların geniş bir şekilde filmde yer alması benim olduğu kadar yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının da bir görevidir” diye konuştu.

Genç yönetmen Işık, önümüzdeki günlerde Malatya’da basın camiası ile de bir araya gelerek, projesi hakkında geniş ve kapsamlı bir değerlendirmede bulunacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA