Kentsel Dönüşüm, Yollarla Tamamlanıyor

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, yeni yapılaşmaların yaşandığı, kentsel dönüşümün tamamlanmak üzere olduğu Hasanibasri, Mehdiefendi ve Habibefendi semtlerinde trafiğin düzenlenmesi amacıyla 2 km. uzunluğunda yeni bir yol açma çalışması yapıyor. Ali Korkut, “TOKİ konutları, alt tarafında Yeşil Yakutiye Proje uygulaması, Hasanibasri ve Habibefedi semtlerinde büyük değişim yaşandı. Değişimi tamamlamak için yol gerekiyordu, şimdi bu eksiği tamamlıyoruz” dedi.

Kentsel Dönüşüm, Yollarla Tamamlanıyor
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra, değişimi tamamlamak için yeni yollar açarak, yaparak bütüncül bir dönüşüme imza atıyor. Sıkıştığı için Alp dağlarını aşan Kartacalı komutan Hannibal’in tarihe düşülen ‘Ya yeni bir yol bulacağız, ya yeni bir yol yapacağız’ sözünü şehircilik anlamında Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ortaya koyuyor. Ali Korkut, 2 km. uzunluğunda 25 metre genişliğindeki Prof. Recep Akdağ Caddesi başta olmak üzere görev süresinde 15 km. üzerinde yeni yollar açarak şehir ve trafik ulaşımını düzenleyen büyük çalışmalara imza atmıştı.

Ali Korkut son olarak Aşağı ve Yukarı Mehdiefendi, Yukarı Habibefendi, Yukarı Hasanibasri semtlerinde son yıllarda gerçekleştirilen kentsel dönüşümü, yeni yollar açarak tamamlıyor. 2 kilometre uzunluğunda yol çalışması yapıldığını belirten Ali Korkut, “TOKİ konutlarının yapılması, ardından bizim yürüttüğümüz kentsel dönüşüm ve yenilenme çalışmalarını tamamlamak amacıyla yol çalışması yapıyoruz. Yeşil Yakutiye projesi önünde bir kavşak çalışması da yeni yol çalışmamızın devamı olarak gerçekleştiriliyor. Yenileşme elbette yollar ile tamamlanmaktadır. Bizde bunu yapıyoruz” dedi.

Yakutiye Belediyesinin yürüttüğü yeni yol açma çalışmaları, Mehiefendi, Hasanibasri, Habibefendi semtlerini kapsıyor. 2 kilometre uzunluğundaki yol çalışması ve kavşak düzenlemesi bayram sonrasına tamamlanmış olacak.
Kaynak: İHA