KEİPA Genel Kurulu Moskova'da Başladı

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nin (KEİPA) 47. Genel Kurulu, Rusya'nın başkenti Moskova'da başladı.

Moskova'daki bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Rusya Federasyon Konseyi'nin alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin yaptı.

Narışkin, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve dayanışma mesajı vererek başladığı konuşmasında, 'Bu saldırı çağdaş dünyanın terörle mücadelede işbirliği yapması gerektiğini bir kez daha gösterdi' ifadelerini kullandı.

KEİ'nin bölgedeki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi açısından önemli rol oynadığını ifade eden Narışkin, örgütün bölgesel kalkınmaya katkı sağladığını belirtti.

Narışkin konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mesajını da okudu. Açılış konuşmasının ardından Genel Kurul'a katılan 12 ülkenin heyetleri aile fotoğrafı çektirdi.

KEİ Parlamenter Asamblesi 47. Genel Kurulu'nun bugün ve yarınki oturumlarında, KEİ bölgesinde refah ve kalkınmanın sağlanması, üye devletlerdeki mülteci sorunları gibi konular görüşülecek. Yarınki oturumlardan sonra ortak deklarasyonun yayımlanması bekleniyor.

Genel Kurul'a Türkiye'den KEİPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve beraberindeki heyet katılıyor.

Kaynak: AA