ÇEKÜL Vakfı'ndan 'Bilgi Ağacı' Projesi

ÇEKÜL Vakfı tarafından Ödemiş'te 'Bilgi Ağacı' projesi hayata geçirildi.

ÇEKÜL Vakfı tarafından çocukların yaşadıkları kentin kültürel ve doğal mirasını tanımaları amacıyla oluşturulan 'Bilgi Ağacı' projesi Ödemiş'te düzenlenen törenle başladı.

ÇEKÜL Eğitim Vakfı Koordinatörü Deniz Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların yaz tatillerini daha iyi geçirmeleri amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Programın 9 hafta süreceğini aktaran Dinçer, 'Bunun amacı da 7-12 yaş arası çocukların yaşadıkları kentin mirasını tanımaları ve korumaları için bu çalışmayı yaptık. Aynı zamanda bunu eğlenerek ve yaz tatilini keyifli geçirmeleri için hazırlanmış olan bir programdır. Program sonunda ana hedefimiz kendi yaşadıkları kentin kültürel ögelerini, kültürel mirasını ve doğasını tanıması bunlarla ilişkiye geçerek özümsemesi ve korumaya yönelik eylemlerde bulunmasıdır. Velilerde bu programı istediği zaman gelip izleyebilirler. Bu program kapsamında veliler de çocukları aracılığıyla ilgilenmiş olacaklar isteyen velililerimiz programlarımıza katılabiliyor' dedi.

Kaynak: AA