Bursa'da Kamyon Garajındaki Cinayetle İlgili Dava

Mustafakemalpaşa'da kamyon garajında babasını çekiçle öldürdüğü ileri sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde geçen yıl eylül ayında babasını kamyon garajında öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dördüncü duruşmasına sanık Enver Açıkgöz (27) ile tarafların avukatları katıldı.

'Yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Açıkgöz, önceki duruşmalardaki savunmasını yineledi.

Olay günü babası ile amcasının kamyon garajında alkol aldığını öne süren Açıkgöz, annesinin kendisinden babasını alıp eve getirmesini istediği için yanlarına gittiğini söyledi.

Babasının gelmek istemediğini ifade eden Açıkgöz, 'Kamyona bindirirken düştü. Amcamı görünce korkup kaçtım. Babam da arkamdan yaklaşık 100 metre koşup yere düştü. Yanına gidip kaldırmak istedim. Kilolu olduğu için kaldıramadım, ben de üzerine düştüm. Babamı ben öldürmedim.' diye konuştu.

Sanık avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Ahmet Açıkgöz'ün (58) ölüm nedeninin tespiti için İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurumundan ayrıntılı raporun beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Yunusemre Mahallesi'nde 29 Eylül 2015'te Enver Açıkgöz, hastaneye götürdüğü başından yaralı babası Ahmet Açıkgöz'ün kamyondan düştüğünü söylemişti. Olay yerindeki müdahalesinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Açıkgöz, iki gün sonra yaşamını yitirmişti.

Savcılık, başında darp izlerine rastlanan Ahmet Açıkgöz'ün ölümünü şüpheli bularak soruşturma başlatmıştı. Polisin yaptığı araştırmada, kamyon garajında babasıyla tartıştığı ve elinde çekiç bulunduğu belirlenen Enver Açıkgöz gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: AA