Beypazarı'nda Dolu Ekili Alanlara Zarar Verd

Beypazarı ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu 20 bin dönüm ekili alana zarar verdi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı, Bostancılar Odası Başkanlığı yetkililerinden oluşturulan heyet, hasar tespit çalışmalarını tamamladı.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağanak ve dolunun Macun, Kuyumcu Tekke, Akçakavak, Acısı, Sopçalan, Dibecik, İncepelit ve Adaören mahallelerindeki arazilerinde hasara neden olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Kısmi olarak Sopçalan, Kuyumcu Tekke, İncepelit mahallelerinin ekili alanlarında hasarın yüzde 30-40 dolayında olduğunu belirten Ateş, şöyle konuştu:

'Akçakavak, Dibecik, Acısı, Macun, Kızılcasöğüt mahallelerinin ekili alanlarında hasar tespitlerimize göre yüzde 95 dolayında. Özellikle sebze ekili alanlarda hasarın büyüklüğü daha ileri boyutta. Bahse konu olan köylerin arazilerinden ürün hasadı yapmanız neredeyse imkansız. Sel suları ekili alanları çamur deryasına çevirmiş. Takriben de ilçe genelinde 20 bin dönüm ekili alanda hasar var. Halen Dibecik Mahallesi arazilerinde hasar tespitimiz sürüyor.'

Beypazarı Bostancıları Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ahmet Gencer de hasar tespit komisyonuna katıldığını belirterek, hasarın boyutunun çok büyük olduğunu söyledi.

Kaynak: AA