Başkan Şirin Terörü Ve İşbirlikçilerini Kınadı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İstanbul Havaalanı’nda yaşanan terör saldırısını yazılı bir açıklamayla kınadı. Başkan Şirin, “Mübarek ayda dahi halkımızın canına kast etme cüreti gösteren şer odaklarını ve onun işbirlikçilerini lanetliyorum. Bu akşam gerçekleştirmeyi planladığımız Geleneksel Ramazan programımızı iptal etmiş bulunmaktayız.” dedi.

Başkan Şirin Terörü Ve İşbirlikçilerini Kınadı
Ülkemizi yasa boğan İstanbul Havaalanı Dış Hatlar Terminali’nde yaşanan terör saldırısını yazılı bir açıklamayla kınayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Başkan Şirin, mesajında şunlara yer verdi:

“Mübarek aylarda dahi haince saldırılarına devam eden terör örgütü mensupları bu kez İstanbul Atatürk Havaalanı’nı hedef aldı ve maalesef resmi açıklamalara göre 41 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti, yüzlerce vatandaşımız ise yaralandı. Mübarek Ramazan ayında meydana gelen bu saldırı, terörün, inanç dahil hiçbir değer gözetmeksizin, hedefleri arasında halk kitlesi ayrım yapmaksızın, yer zaman mefhumu gözetmeksizin hareket ettiğini bir kez daha göstermiştir. Ancak hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağdışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinmemiş, edinemeyecektir. Ülkemizin güvenliğini ve huzur ortamını bozmak için ellerinden gelen her türlü yolu deneyen hain şer odakları Türk Milleti’nin birlik ve bütünlüğü karşısında er yada geç yok olacaktır. Ülkemizin kuzeyinden güneyine her tarafında acımız birdir. Bu vesileyle hem sivil halkımızı hem de kahraman Türk Askerimizi hedef alan terörü ve destekçilerini nefretle lanetliyorum. Milli yas dolayısıyla bu akşam Camiönü Parkı’nda gerçekleştirmeyi planladığımız Geleneksel Ramazan etkinliğimizi iptal etmiş bulunmaktayız. Etkinliklerimizi ilahi ve semazen gurupları ile sınırlandıracağız. 30 Haziran Perşembe akşamı Camiönü Parkı’nda ve 1 Temmuz Cuma akşamı Kadir Gecesi programı dahilinde 50. Yıl Alanı’nda ilahi ve sema ekiplerimiz halkımıza hitap edecektir. Bu konuda bizler gibi Turgutlu halkının da anlayış göstereceğine inanıyorum. Bu vesileyle İstanbul’daki hain saldırıda yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, yaralı vatandaşlarımızın da bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyorum”
Kaynak: İHA