Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi

Akademinin, bu yıl kontrabas, keman, piyano, çello ve viyoladan oluşan masterclass programı başladı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Alibey (Cunda) Adası'nda, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin (AIMA) bu yıl kontrabas, keman, piyano, çello ve viyoladan oluşan masterclass (ustalık sınıfı dersleri) programı başladı.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kontrabas eğitmeni Onur Özkaya tarafından verilen, 27 Haziran-3 Temmuz dönemindeki kontrbas masterclasslarına Türkiye'nin en önemli üniversitelerinin konservatuvarlarından mezun olan 8 öğrenci katılıyor.

Akademideki ilk eğitim dönemi, 3 Temmuz'da Alibey (Cunda) Kültür Merkezi'ndeki konserle sona erecek.

AIMA Başkanı Prof. Filiz Ali, konuya ilişkin açıklamasında, her yıl olduğu gibi bu yıl da AIMA olarak Türkiye'deki konservatuvarların başarılı öğrencilerinin yanı sıra yurt dışından da eğitimlere katılan öğrencilere yönelik kontrabas, keman-viyola, piyano ve çello masterclaslarının başladığını belirtti.

Ali, bu yıl ki programa ilişkin şu bilgileri verdi:

'Bu yıl yaz sezonuna ait eğitimlerimiz, 12-19 Temmuz tarihlerinde Andrej Blelow, Pelin Halkacı, Çiğdem İyicil ve Marco Misciagna nezaretinde 30 öğrencinin katılacağı keman ve viyola masterclassları yapılacaktır. Bunun yanı sıra 20-24 Temmuz tarihleri arasında her yıl olduğu gibi AIMA Müzik Festivali gerçekleştirilecektir. Bu yaz sezonuna ait masterclass çalışmalarımız sırasında 30 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret ve seçkin öğrencilerden oluşan piyano masterclasslarını verecek ve 9 Eylül akşamında Cunda Kültür Merkezi'nde bir piyano masterclass konseriyle sanatseverlerimizi buluşturacaktır. Bu yılki yaz sezonu programımız 19-24 Eylül'de Jens Peter Maintz tarafından verilecek olan çello masterclasslarının finalinde Selma Gökçen ve Alexander Tekniği tarafından masterclass konseri ile sona erecektir.'

Prof. Dr. Ali, 17 yıldan bu yana sadece Türkiye değil, dünya genelindeki genç müzisyenlere yönelik verdikleri eğitimlerin gerçekleşmesinde kendilerine destek veren Suzan Sabancı Dinçer, Tınçay Barutçuoğlu, Zeynep Ceritoğlu, Binnaz ve Ergün Melin, Ayla Birsel, Rengin Suar ve sponsor kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kaynak: AA