AB Bakanı Ömer Çelik'ten Avrupa'ya hem teşekkür hem çağrı

Atatürk Havalimanı saldırısına ilişkin dayanışma mesajları yayınlayan AB ülkelerine teşekkür eden AB Bakanı Çelik, dayanışma söylemlerinin artık "somut eyleme dönüşmesi" gerektiğini belirtti.

AB Bakanı Ömer Çelik'ten Avrupa'ya hem teşekkür hem çağrı
AB Bakanı Ömer Çelik'ten Avrupa'ya hem teşekkür hem çağrı
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB ülkelerine 'Teröre karşı dayanışma mesajları somut eyleme dönüşmeli' çağrısında bulundu.

Çelik, AB yetkilileriyle görüşme yapmak için gittiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saldırı sonrası Avrupa ülkelerinden 'dayanışma' mesajları yayınlandığını hatırlatan Çelik, Bütün liderler Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler. Ama artık dayanışmanın önüne geçmemiz lazım, somut olarak bir şeyler yapılmalı' dedi.

AB Bakanı şunları söyledi:

'Terör örgütleri arasında ayrım gözetmeksizin topyekün bir eylem planı ortaya koymalıyız. Muhataplarımız Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade ediyorlar. Dünyanın geleceği hakkında sorumluluk üreteceksek çifte stadart olmadan ortak bir eylem gerçeklleştirmeliyiz.

Buradan bu terör eylemlerini kınıyoruz. AB ülkelerinin gösterdiği dayanışmaya için teşekkür ediyorum. Bu dayanışma beyanlarının somut eylemler dönüşmesi gerektiğini ifade ediyoruz.'