Yavru Su Samuru Doğal Ortamına Salındı

Yalova’nın Çınarcık İlçesi’nde vatandaşlar tarafından bulunan yavru su samuru Yalova Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Muayene edilen yavru su samuru yeniden doğal ortamına bırakıldı.

Yavru Su Samuru Doğal Ortamına Salındı
Yalova Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda doğada yaşayan ancak yaralı ya da hasta olan yabani hayvanları tedavi ederek doğal ortamlarına bırakmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Çınarcıkta yaşayan vatandaşlar tarafından Taşliman bölgesinde bulunan yavru su samuru koruma altına alındı. İlk olarak veteriner hekim kontrolünden geçirilen yabani hayvanın sağlık durumunun iyi olduğu, muhtemelen ailesini kaybettiği tespit edildi. Bunun üzerine su samuru doğal yaşam alanına götürülerek doğaya bırakıldı.

Yalova Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise vatandaşların bu konularda son derece duyarlı oldukları belirtilerek, " Vatandaşlarımızın yabani hayvanlar ile ilgili her türlü şikayet ve bilgilendirilmelerini İl Şube Müdürlüğümüz Hayvanları Koruma Birimi tarafından özenle dikkate alınarak gerekli incelemeler yapılarak cevaplanmaktadır. Vatandaşlarımıza bu konudaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz" denildi.
Kaynak: İHA