Tedavi Edilen Karakulak Doğaya Salındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dizi oyuncusu Özge Özpirinçci ve Buğra Gürsoy tarafından ormanlık alanda bitkin halde bulunan karakulak, tedavi edilerek doğaya salındı.

Marmaris'te dizi oyuncuları tarafından ormanlık alanda bitkin halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki karakulak, tedavisinin ardından doğaya salındı.

Marmaris'te çekimleri süren bir dizide oynayan Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy'un set ekibindekilerle birlikte ormanlık alanda rastladığı karakulak, veterinere götürüldü.

Veteriner Göksel Bayramlı'nın yaklaşık 3 hafta tedavi uygulamasının ardından karakulak, doğaya salındı.

Bayramlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanın kendilerine teslim edildiğinde kötü bir durumda olduğunu belirterek, 'İlk aşamada değerlendirmek çok zordu. Çok depresifti. Komada geldi. Bir kaç gün sonra değerlendirdiğimizde görmediğini anladık. Beslenme eksikliğine bağlı olduğunu düşündük. Dışardan destekleyici tedavi uyguladık ve 10. günden sonra görmeye başladı.' diye konuştu.

Tedaviden hızlı sonuç aldıklarını ifade eden Bayramlı, 'Virüs testlerini yaptık ve virüse rastlamadığımız için doğaya bırakalım dedik. Başarabileceğine inanıyorum. Son bir haftadır çok aktifti.' dedi.

- Karakulakı dizi ekibi bulmuştu

Marmaris'te çekimi süren dizide rol alan oyuncu Özge Özpirincçi ve Buğra Gülsoy, set ekibiyle birlikte karakulağı ormanlık alanda bitkin halde bulmuş ve Marmaris Milli Park yetkililerine teslim etmişti. Özge Özpirinçci hayvanın fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşmıştı.
Kaynak: AA