Tacizci Müdür Tutuklandı

İzmir'in Menderes ilçesinde 2 yıl önce yaşları 6 ile 11 arasındaki 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 102 yıl hapis istemiyle yargılanan emekli müdür tutuklandı.

Tacizci Müdür Tutuklandı
Tacizci Müdür Tutuklandı
22 yıl aynı okulda görev yapan emekli müdür 66 yaşındaki Adil Ş., bir yıldır tutuksuz yargılandığı davanın bugünkü davasında tutuklandı.

Mahkemenin tutuklama kararı alkışlarla karşılandı. Tutuklama kararından hemen önce canlı yayında yaşanan süreci gözyaşlarıyla anlatan, olayın peşini bırakmayarak sapık müdürün tutuklanmasını sağlayan Saadet öğretmenin sözleri herkesi duygulandırdı.

17 Mayıs 2014'te jandarmaya gelen telefon ihbarında, Sancaklı Mahallesi'ndeki okulda 20 yıldır öğretmen ve vekil müdürlük yapan Adil Ş'nin 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izletip, cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüş, 6 ile 11 yaşları arasındaki öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadeleri alınmıştı.

Suçlamaları reddeden Adil Ş. tutuklanmış, hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Tacizci Müdür Tutuklandı

CNN Muhabiri Başak Şengül, Saadet öğretmeni dinlerken gözyaşlarını tutamadı.


'ÖĞRETMENİM BİZİ BIRAKMA' DİYEN ÖĞRENCİME SÖZ VERDİM'

Cinsel istismar olayının ortaya çıkmasında büyük katkısı olan okul öncesi öğretmeni Saadet Özkan, 'Geçen yıl bu mahkemeye geldiğimde, tek başımaydım. Yalnız olmak çok gücüme gitmişti ama bugün yalnız değilim. 2 seneden bu yana çok mücadele verdim. Öğrencim beni aradığında bir şey söylemişti onu hiç unutmuyorum. 'Öğretmenim bizi bırakma' dediği gün, bırakmayacağımın sözünü verdim' dedi.

Tacizci Müdür Tutuklandı

KATILIM ÇOK OLDU

İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sabah saatlerinde başladı. Duruşmaya Türkiye'nin dört bir yanından baro, kadın dernekleri ve sendika temsilcileri akın etti. Mağdur çocukların vekaletini üstlenen yaklaşık 30 avukat ile sanık A.Ş.'nin de salonda yerini aldığı duruşmada güvenlik nedeniyle en ön sıraya çevik kuvvet ekipleri oturdu. Aralarında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Eğitim-Sen, İzmir, İstanbul, Mersin Baroları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Haklarını Koruma Derneği'nin de bulunduğu kurum ve kuruluşlar davaya müdahillik talebinde bulundu. Mahkeme baroların katılma talebini kabul ederken, kadın derneklerinin talebini reddetti. Daha sonra söz alan iddia makamı, sanığın tutuklanmasını talep etti.

HAKİMDEN MAĞDUR ÇOCUĞA HEDİYE SÖZÜ

Olayın mağduru 13 yaşındaki Ş.'nin dinlenmesi için salon boşaltıldı. Küçük kızın yanına giden mahkeme başkanı Bekir Yurtseven, küçük çocukla sohbet ederek ifade aldı. Bu yıl 5'nci sınıfa geçtiğini ancak, yaşadığı korku nedeniyle okula gitmediğini söyleyen mağdur çocuğun ifadesini alan mahkeme başkanı Yurtseven, 'Sen okulu bitir sonra gel ben sana hediyeni vereyim. Bak burada herkesin içinde söz veriyorum' dedi. Küçük çocuğun anlatımları ve mahkeme başkanının yaklaşımı karşısında salonda bulunan çok sayıda avukat gözyaşı döktü.