Ordu'da Başhekimin Doktoru Darp Ettiği İddiası

Darp edildiğini ileri süren doktor, başhekimden, başhekim ise doktordan şikayetçi oldu.

Ordu'da darp edildiğini ileri süren doktor, başhekimden, başhekim ise doktordan şikayetçi oldu.

Alınan bilgiye göre, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Güray Yılmaz ile aynı hastanede görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Özgür Erdoğan arasında dün, klimaların çalışmaması dolayısıyla doktorların yer aldığı 'whatsapp' grubunda paylaştığı yazılar nedeniyle tartışma yaşandı.

Yılmaz ile Erdoğan'ın hekim odasında yaşadığı ve zaman zaman kavgaya dönüştüğü ileri sürülen tartışma, personelin araya girmesiyle sona erdi.

Yaşananlar üzerine kolunda morarma oluştuğunu ileri süren Erdoğan, hastaneden rapor alarak bugün Ünye Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Başhekim Yılmaz da Erdoğan hakkında şikayetçi oldu.

İki tarafın da şikayeti üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor.

- Sağlık-Sen Ordu Şubesinden kınama

Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Ünye Devlet Hastanesinde yaşanan olayı kınadıklarını bildirdi.

İnanlı, yaptığı yazılı açıklamada, olayın kendilerinini üzdüğünü belirterek, 'Ünye Devlet Hastanesinde bir doktor şiddete maruz kaldı. Şiddet uygulayanın başhekim olması bizleri büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Öncelikli olarak başhekim tarafından darp edilen doktor arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, saldırıyı da kınıyoruz.' ifadesini kullandı.

Başhekimin gerekçesi ne olursa olsun bir başkasına, özellikle de meslektaşına şiddet uygulamasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan İnanlı, örnek olması beklenen bir makamın temsilcisinin, davranışından dolayı hem sağlık camiasından hem de kamuoyundan acilen özür dilemesi gerektiğini savundu.
Kaynak: AA