Niğde'de Hayvancılığa 9 Milyonluk Yatırım

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri tarafından Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Niğde’de hayvancılığa 9 milyonluk yatırım yapılacağını bildirildi.

Niğde'de Hayvancılığa 9 Milyonluk Yatırım
Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Milletvekili TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen ve Niğde Milletvekili Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Niğde hayvancılığına 4 buçuk milyon lira hibe verileceğini söyledi.

Milletvekilleri yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“KOP Projesi desteği kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 9 milyon Lira tutarındaki 35 adet yeni ahır ve ağıl yapımı projeleri onaylanmıştır. İl Proje Değerlendirme Komisyonu ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Proje Yürütme Birimi tarafından Önümüzdeki bir yıl içerisinde Niğde ilimizde 49’ ar Büyükbaşlık 30 adet yeni ahırlar ve 200’er küçük başlık 5 adet yeni ağıllar yüzde elli hibeli olarak yaptırılacaktır. Bu 35 adet yeni Ahır ve Ağıl projeleri yapımı tamamlandığında 4,5 milyon lira tutarındaki hibe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarafından Niğde Çiftçisinin hesaplarına aktarılacaktır. Niğde İlimizin her alanda olduğu gibi hayvancılık sektörünün gelişmesi içinde hükümet programımızdan ve desteklerinden daha fazla yararlanması için Ankara da Bakanlıklarda yatırımları, programları ve ödenekleri yakından takip ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Elde edilen bu kazanımda desteklerini esirgemeyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK Bey’e Niğde tarımı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu projelerin İlimiz tarımına ve ilimiz ekonomisine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.”
Kaynak: İHA